jumpa! 5 persekitaran yang dihias di Casa Cor Paraná 2015

The House Paraná Color 2015 telah bermula dan, seperti setiap tahun, ia membawa kejutan yang penuh kesyukuran apabila ia melibatkan seni bina, hiasan dan landskap . Jika anda menyukai subjek ini, ini adalah peluang untuk merasai segala yang berlaku pada acara itu, kerana antara hampir 50 bilik berhias di pameran itu , kami telah memisahkan 5 daripadanya yang patut diketahui dan yang sepadan dengan ini tema tahun: Brazilian dan tanggungjawab alam sekitar.

Persekitaran yang dihias Casa Cor Paraná: sampel yang cantik

Hidup oleh Pelakon oleh Daniele Viesser Valente

Ia adalah kali keempat Daniele Viesser Valente menyertai Casa Cor Paraná . Tahun ini, dia membentangkan projek bertajuk ‘Living da Actress’, di mana dia memberi penghormatan kepada artis dari Paraná Maria Fernanda Cândido.

Dalam persekitaran yang dihias , profesional memberi keutamaan kepada unsur-unsur yang menjadikan ruang tamu ruang yang sempurna: keselesaan dan kesejahteraan. Penggunaan pencahayaan tidak langsung dan perapian ekologi , memberikan sentuhan intim dan nada yang digunakan, lebih neutral, menunjukkan keprihatinan arkitek dan tidak membebankan ruang rehat dengan terlalu banyak unsur visual.

Being Intim oleh Luiz Maingué

Di ruang Estar Intim , yang direka oleh arkitek Luiz Maingué, kami mempunyai gabungan keselesaan dan fungsi, dan pencahayaan persekitaran yang dihias adalah salah satu perbezaan utama. Cahaya, disebarkan secara tidak langsung, memberikan rasa selesa yang lebih besar, dan perlu disebutkan bahawa profesional memilih lampu LED, kerana sifat ekonomi dan hayat perkhidmatan yang panjang.

Satu lagi sorotan ialah tudung lampu berwarna pekat dan perabot penuh dengan reka bentuk yang selaras indah dengan kusyen sofa.

Deca lounge oleh Jane Rocha

Memandangkan tema Casa Cor Paraná ialah Brazilianness , cadangan arkitek Jane Rocha, yang mengambil bahagian untuk kali ketujuh dalam pameran itu, adalah tepat untuk bertaruh pada kesederhanaan dan elemen Tupiniquin. Menggabungkan teknologi dan kemampanan, profesional mencari alam semula jadi sebagai inspirasi utamanya.

Dalam persekitaran yang dihias, kita boleh menyerlahkan penggunaan kepingan yang dicipta oleh artis Mônica Carvalho dan pencahayaan LED, selain lampu eksklusif yang dihasilkan khas untuk ruang. Bagi ton yang digunakan, Jane Rocha lebih suka warna tanah yang meningkatkan cadangan semula jadi dan organik.

Bilik Double oleh Viviane Loyola

Bilik Casal , persekitaran yang dihiasi yang dicadangkan oleh arkitek Viviane Loyola, adalah inspirasi yang baik untuk mereka yang sukakan kemewahan dan keanggunan. Profesional, yang mengambil bahagian untuk tahun kelapan pameran itu, mengubah 40m² menjadi persekitaran yang dihias sempurna untuk berehat dan keselesaan: pendiangan, kerusi berlengan dan lampu membaca hanyalah beberapa elemen yang menjadikan bilik itu salah satu yang paling lengkap dan cantik. persekitaran yang dihias. .

Viviane Loyola menggunakan warna dan tekstur lembut seperti suede, marmar, linen, mengait dan kayu perobohan. Dan di dinding kami menyerlahkan penggunaan kertas dinding, panel dan cermin. Dan, sudah tentu, kerana ini adalah ruang di mana keselesaan adalah yang terpenting, profesional menggunakan pencahayaan tidak langsung, selain menggunakan automasi dan teater rumah.          

Bilik VIP oleh Bender Architecture

Diinspirasikan oleh hotel antarabangsa, persekitaran yang dihias ini dicipta oleh pejabat Bender Arquitetura , mempertaruhkan kemodenan dan pengoptimuman ruang untuk pelbagai jenis majlis – sama ada parti persendirian atau pembesar suara.

Nada utama adalah tembaga dan emas, dan sofa dan ottoman direka oleh pejabat khas untuk pameran. Objek hiasan dan ruang yang digunakan adalah ‘icing on the cake’ ruang yang selesa ini.

Tetapi ia tidak berakhir di sana! Selain persekitaran berhias yang ditunjukkan di atas, ruang ini juga menggunakan dan menyalahgunakan teknologi. Skrin yang digunakan mempunyai 116 inci dan arkitek juga memikirkan keseluruhan infrastruktur audio dan video.

Adakah anda menyukainya?

Oleh itu, ketahuilah bahawa sejak 23 Jun yang lalu, anda mempunyai sebab untuk menikmati diri anda di antara bilik yang dihias di Casa Cor Paraná 2015 . Secara keseluruhannya, terdapat lebih daripada 40 ruang yang dicipta oleh arkitek, pereka dalaman dan landskap berbakat yang, lebih daripada melihat pratonton di sini, anda berpeluang untuk melawat secara langsung dan berwarna:

Di mana: .

Leave a Comment