Ketahui cara menggunakan candelier dalam hiasan rumah dan batu

Candelier dalam hiasan adalah barang yang sangat diperlukan dengan fungsi bukan sahaja mengedarkan cahaya, tetapi juga untuk mencantikkan bahagian dalam. Lihat model yang cantik!

Pencahayaan buatan adalah perincian penting dalam hiasan rumah. Ia diedarkan oleh titik elektrik dan disebarkan dalam persekitaran melalui candelier dan lampunya

Dengan setiap bilik di dalam rumah mempunyai fungsi – dan bersedia untuk pembangunan pelbagai aktiviti – dapat difahami untuk mengatakan bahawa ruang masing-masing akan menerima jenis pencahayaan yang berbeza. Ini termasuk, sebagai contoh, model candelier yang paling pelbagai dalam hiasan rumah.

candelier dalam hiasan rumah

Bagaimanakah candelier menonjol dalam hiasan?

Apabila kita memasuki persekitaran, pelbagai butiran hiasan boleh menarik perhatian. Fokus ini hampir selalu dirancang lebih awal oleh pereka dalaman dan arkitek. 

Yang lain sudah pun muncul mengikut rutin pengguna dan cara mereka menggunakan persekitaran yang mereka diami untuk menjalankan aktiviti mereka. Dan unsur-unsur ini akan menarik perhatian kerana saiz, warna, kilauan, bentuk yang berani, pergerakan, bunyi dan banyak lagi.

candelier dalam hiasan rumah bilik tidur

candelier dalam hiasan rumah awan

Semua ciri ini boleh didapati dalam barangan yang digunakan secara meluas dalam hiasan dalaman, candelier . Mereka tidak semestinya perlu mencolok dan menonjol dalam senario. 

Malah, fungsinya sahaja, iaitu mengedarkan cahaya dalam persekitaran, sudah penting. Walau bagaimanapun, dalam kes tertentu, candelier boleh menjadi kunci untuk mencantikkan, menambah lebih banyak warna, menjadikannya menarik dan menekankan gaya menghias.

Oleh itu, sesetengah candelier direka, dikilangkan dan dibeli di kedai dengan tepat untuk menjadi protagonis persekitaran kediaman.

candelier dalam hiasan rumah makan

Apakah yang sesuai untuk memasang candelier di dalam rumah?

Terdapat banyak model lekapan lampu rumah. Sconce adalah untuk dinding. Bagi lantai, tiang. Lampu meja untuk bangku. Dan untuk siling, gabungan lekapan lampu, seperti yang dibina ke dalam acuan mahkota, mata lembu jantan, rel, loket dan candelier, sudah tentu. 

Dengan cara ini, untuk menjelaskan dengan lebih baik, candelier adalah luminair dengan beberapa filamen lampu yang boleh diputar ke banyak arah, bergantung pada model.

Candelier dengan lampu menghadap ke bawah memberikan cahaya yang lebih fokus. Pencahayaan jenis ini berfungsi dengan baik di meja makan, meja sisi atau kawasan meja malam. 

Sebaliknya, candelier dalam hiasan dengan lampu menghadap ke atas – baik untuk pusat ruang tamu dan bilik tidur – menawarkan cahaya yang lebih tersebar, dengan cahaya yang dipancarkan melantun dari siling ke bawah. Permukaan siling mestilah berwarna terang, supaya tidak menjejaskan pengagihan cahaya yang betul di persekitaran.


Apakah model utama candelier dan kelebihannya?

Melayari kedai pembaikan rumah, kami boleh menemui beratus-ratus model candelier yang berbeza untuk dijual – untuk cahaya tumpu dan tersebar. 

Candelier tradisional ialah candelier dengan bingkai besi tempa, dengan butiran berliku dan teroksida, serta kubah kaca. Terdapat juga candelier klasik dengan loket kristal, sangat halus dan menawan. Dan yang dalam glob kaca, agak canggih.

Untuk hiasan desa, mereka menggabungkan candelier dengan batang kayu asli yang diukir ; dan juga candelier dengan straw di luar diperbuat daripada gentian asli seperti buluh. 

Untuk hiasan retro atau industri, mereka menggabungkan candelier aluminium, dengan kemasan berus, matte dan tembaga. Dan hiasan moden, dengan kubah fabrik persegi atau beberapa cabang lampu jenis “labah-labah”.Dalam siaran ini, anda boleh melihat beberapa model candelier yang sangat berbeza – beberapa dengan reka bentuk yang sangat berani. Selain daripada ini, kami masih boleh menyebut yang lain yang terdapat di pasaran, seperti cincin loket pada lampu LED. 

Terdapat juga model yang digelar “Sputnik”, dengan rod bergerak ke semua arah. Loket bingkai dawai berbentuk berlian; dan mereka yang mempunyai kubah bunga plastik.

Semua model candelier ini boleh menjadi cantik dalam hiasan klasik dan moden. Kini, giliran anda untuk membuat penyelidikan dan mengetahui model mana yang sesuai untuk hiasan rumah anda. 

Ingatlah untuk memutuskan sama ada anda mahu kepingan ini hanya sebagai pelengkap atau kemuncak gubahan, kerana jawapannya akan membuat semua perbezaan apabila membeli – belah untuk candelier yang sesuai untuk persekitaran di rumah anda.

Petua hiasan rumah ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment