Kunci yang perlu diingat untuk menghiasi dapur dengan gaya

Walaupun pada pandangan pertama dapur mungkin kelihatan ruang di rumah yang membawa masalah paling sedikit berkaitan dengan hiasan, sebenarnya adalah sangat penting untuk menyediakannya dengan reka bentuk dan gaya.

Ia adalah perlu untuk membuat  gabungan yang baik antara peralatan dengan bahagian atas meja untuk memberikan gaya yang seragam dan kehadiran bekas itu hampir tidak dapat dilihat.  Atas sebab ini, sudah ada mesin basuh, peti sejuk dan lain-lain, seperti  mesin basuh pinggan mangkuk Beko , yang sangat mudah, dengan hampir tiada butang dan dengan warna yang sangat neutral untuk memudahkan reka bentuk dapur.

Dapur besar atau kecil

Untuk melakukan hiasan dapur, perkara pertama yang perlu diambil kira ialah ruang yang ada. Bergantung pada sama ada dapur besar atau kecil, kami akan menggunakan satu reka bentuk atau yang lain. Sebagai contoh,  mempunyai dapur yang besar, anda boleh memilih untuk meletakkan meja untuk dimakan sebagai keluarga, bar sarapan dan juga kaunter atas yang panjang dan besar.

Sebaliknya,  jika anda mempunyai dapur kecil, perkara utama adalah mempunyai banyak ruang penyimpanan untuk dapat menyimpan banyak dalam ruang yang sedikit.  Sebagai contoh, anda boleh memilih banyak kabinet dapur tetapi kecil dan sempit, anda boleh menggantung ketuhar gelombang mikro supaya ia tidak mengambil ruang di kaunter, dan anda boleh menggunakan peti sejuk yang sempit tetapi tinggi.

Reka bentuk dan gaya semasa

Walaupun terdapat banyak gaya dapur minimalis dengan reka bentuk yang agak mewah, sebenarnya pada  masa ini gaya dapur moden adalah dalam kesederhanaan.  Kabinet licin, garisan ringkas dan keanggunan adalah kunci yang menetapkan trend semasa, walaupun  gaya desa juga masih dalam fesyen,  memberikan rupa yang bersahaja dan selesa kepada bilik.

Sebaliknya, dari segi warna,  putih biasanya sesuai, kerana ia memberikan banyak cahaya ke dapur.  Walau bagaimanapun, jika apa yang anda mahukan adalah untuk memberikan sentuhan kuno kepada dapur dan anda lebih suka lebih desa daripada moden, warna kayu dan acuan dalam perabot atau lukisan atau garisan kecil dan bijak, adalah kunci kepada gaya ini.

Perkakas yang sepadan

Ini memainkan peranan yang sangat penting di dapur dan anda tidak boleh melakukannya tanpanya. Walau bagaimanapun, terutamanya apabila ia datang kepada dapur kecil, adalah penting untuk hanya mempunyai asas dan tidak mengisi meja dan lantai dengan peralatan. Sebagai contoh, seperti yang kami nyatakan sebelum ini,  gantung gelombang mikro dengan berhati-hati dan dengan reka bentuk, pada dinding, atau masukkan mesin basuh pinggan mangkuk dan mesin basuh di dalam bahagian atas meja.

Di samping itu, supaya perkakas tidak menghilangkan reka bentuk dapur dan tidak menarik perhatian, adalah dinasihatkan untuk memilih warna yang sama atau serupa dengan yang digunakan dalam elemen dapur yang lain ( jika kami memutuskan bahawa dapur akan menjadi putih, peralatannya juga akan menjadi putih ). Ia juga penting bahawa ia licin dan dengan gaya moden tetapi tanpa terlalu banyak butang dan skrin supaya ia tidak menonjol daripada bahagian atas kaunter dan elemen lain.

Leave a Comment