Lihat model meja makan untuk ruang tamu dengan gaya bersih

Rutin kecoh zaman kontemporari membuatkan ramai orang memikirkan semula kehidupan mereka dan menumpukan pada hiasan dengan rupa yang lebih ringan dan menyenangkan. Itulah sebabnya begitu banyak projek yang diminta daripada arkitek dan pereka dalaman mempunyai “jejak” yang lebih bersih ini. 

Dan akibatnya, pemikiran ini juga telah membimbing pembuatan banyak kepingan untuk rumah, termasuk perabot – seperti meja makan dan kerusi.

Malah, konsep ini perlu dijelaskan dengan lebih baik. Ini mengenai idea bahawa anda boleh hidup bahagia dalam persekitaran yang sangat mudah. Tetapi, walaupun ciri ini, mereka akan menjadi sangat selesa – memenuhi keperluan orang ramai dengan baik. 

Dan lebih daripada itu, bahawa mereka akan menjadikan hari-hari lebih mudah – sebagai permulaan, menjadi lebih mudah untuk dibersihkan. 

ruang makan gaya bersih

Apakah kelebihan mempunyai rumah yang dihias dengan gaya bersih?

Berdasarkan imej yang dibentangkan dalam teks ini, adalah mungkin untuk mempunyai idea tentang persekitaran kediaman yang akan dihias dalam gaya yang bersih . Mereka akan mempunyai dinding dicat dalam nada neutral dan terang. 

Banyak perincian seni binanya diserlahkan dengan penggunaan unsur dalam bentuk mentah – seperti panel kayu semula jadi dan dinding yang dilitupi simen atau bata yang terbakar.

ruang makan gaya desa yang bersih

Pencahayaan adalah isu yang sangat penting dalam semua gaya hiasan. Walau bagaimanapun, dalam gaya bersih nampaknya aspek ini mendapat perkadaran yang lebih besar. 

Setiap butiran kecil yang dipilih – termasuk perabot, peralatan, aksesori dan banyak lagi – menyumbang kepada menjadikan ruang lebih jelas. Dengan cara ini, mereka juga kelihatan lebih besar dan lebih bersih. Dan hasilnya adalah sebuah rumah dengan suasana yang sangat tenang dan damai.

Oleh itu, sangat sukar bagi seseorang untuk tidak berasa baik dalam persekitaran yang bersih. Sebaliknya, gaya ini akan menjadi alternatif yang bagus untuk disesuaikan dengan semua jenis khalayak. 

Jadi, ia boleh dipertimbangkan dengan mudah oleh pereka untuk kawasan sosial seperti dapur, balkoni, tandas dan ruang tamu – termasuk ruang makan.

pangsapuri ruang makan gaya bersih

Bagaimana untuk menghiasi ruang makan dengan gaya yang bersih?

Ruang makan adalah persekitaran sosial, seperti yang dikatakan sebelum ini. Fungsinya adalah untuk mengalu-alukan orang masuk ke dalam rumah dan menawarkan mereka makanan yang lazat. 

Atas sebab ini, anda perlu mempunyai meja makan dan lebih banyak kerusi dalam tetapan anda – mungkin juga bangku dan bangku. Dan ada orang yang masih memilih untuk menyediakan bar kecil di kaunter bufet, memikirkan untuk menawarkan minuman kepada tetamu.

bilik makan bulat gaya bersih

Jadi, secara ringkasnya, mana-mana ruang makan harus mempunyai set meja dan kerusi ditambah pada suasananya, ini termasuk yang dihias dalam gaya yang bersih juga . Dan bilik ini juga mungkin menerima kepingan perabot lain. 

Perbezaan antara model projek ini dan lain-lain adalah dalam butirannya. Pada mulanya, adalah perlu untuk menyerlahkan bahan dan garisan item yang dipilih untuk jenis hiasan ini.

Secara umumnya, hiasan ruang makan gaya bersih menampilkan perabot ringkas tanpa hiasan dan kemasan yang licin. Reka bentuknya kelihatan tidak rumit tetapi selesa secara ergonomik. 

Salutan mengukuhkan konsep. Terdapat banyak sentuhan berkilau. Dan sebarang cetakan muncul dengan cara yang sangat halus.

model ruang makan

Konsep bersih boleh dikelirukan dengan mudah dengan konsep minimalis. Ruang makan dengan gaya hiasan ini biasanya menampilkan rupa yang sangat elegan dan menyenangkan. 

Anda boleh menggunakan warna dalam persekitaran, dengan sentuhan yang lebih jelas, untuk mencapai gabungan yang lebih seimbang. Oleh itu, keluarga dan rakan-rakan akan berasa lebih selesa di tempat itu, digalakkan untuk mengadakan perjumpaan yang lebih meriah.

meja putih gaya bersih

Gabungkan meja makan dan kerusi dan bersihkan

Seperti yang dijelaskan dalam topik sebelumnya, untuk ruang makan yang bersih, berbaloi untuk bertaruh pada perabot minimalis. Reka bentuk anda hendaklah ringkas; saiznya mencukupi dengan saiz bilik dan bilangan kerusi yang akan menemaninya; dan bahan pembinaannya yang kuat dan tahan lama. 

Mengingati bahawa kedudukan anda dalam susun atur perlu memihak kepada persekitaran – kerana ia harus diisi dengan beberapa item.

bilik moden gaya bersih

Meja makan yang sesuai dengan hiasan gaya bersih terutamanya dari kayu ringan. 

Juga meja kayu dengan bahagian atas kaca putih; meja dengan bahagian atas marmar atau krema gading; dan meja kaca lut sinar dengan struktur logam. Dan, tentang mereka, satu idea ialah menggunakan alas letak, pinggan mangkuk putih dan hiasan tengah yang dibuat dengan susunan hijau kecil.

model ruang makan

Untuk menjadikan meja makan ini menonjol daripada persekitaran, tiga elemen hiasan boleh membantu. 

  • Pertama, permaidani dalam nada terang atau neutral, menyempadani kawasan meja di dalam bilik. 
  • Kedua, kerusi dalam warna yang berbeza dengan permaidani dan meja – dan yang boleh menjadi warna yang lebih terang sedikit, mungkin biru atau ungu. 
  • Dan ketiga, candelier loket yang cantik – mungkin logam atau dalam kristal berkilauan.

Jadi, apa pendapat anda tentang petua ini? Pastinya menggunakan kreativiti dan citarasa yang baik akan membantu anda mencipta persekitaran yang bersih di ruang makan anda.

Petua hiasan ruang makan gaya bersih ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment