Masuk ke dalam: 5 petua untuk mereka yang inginkan dapur moden

Impian ramai orang adalah untuk memiliki dapur moden seperti majalah hiasan, program GNT atau apartmen di Higienópolis .

Lagipun, menyatukan kecanggihan, teknologi dan kefungsian dalam persekitaran yang sama merupakan cabaran hebat bagi sesiapa yang ingin mengubah ruang ini dengan sentuhan moden. Oleh itu, kami telah memisahkan untuk anda beberapa petua asas supaya impian dapur moden akhirnya menjadi kenyataan!

dapur moden

5 petua untuk dapur moden

Semak beberapa petua di bawah untuk mencipta dapur moden impian anda!

1. UX walaupun pada masa memasak

Istilah UX ( ) ialah konsep teknologi komprehensif yang boleh dipautkan ke mana-mana kawasan – termasuk dapur anda. Berfikir dalam cara untuk menyelaraskan reka bentuk dan kefungsian dalam persekitaran anda adalah untuk membangunkan projek yang menyenangkan pengalaman pengguna (dalam kes ini, sesiapa sahaja yang menggunakan dapur).

peralatan dapur moden  

Dengan cara ini, segala-galanya yang memudahkan kehidupan mereka yang menyediakan makanan , seperti rel di dinding supaya perkakas sentiasa ada, periuk dengan nama rempah ratus, pencahayaan yang kuat di atas bangku untuk mempercepatkan pemotongan dan mengurangkan risiko kemalangan. dan penganjur. laci sangat dialu-alukan di dapur moden kerana ia menjadikan seni memasak lebih menyeronokkan dan membebaskan ruang untuk kreativiti anda.

2. Buat pilihan anda memikirkan tentang kemodenan

Trend dalam pasaran kemasan, alternatif seperti granit dan kuarza komposit , selain menawarkan kecanggihan pada dapur anda, juga sangat tahan dan mudah dibersihkan – lagipun, meluangkan sedikit masa membersihkan barang juga merupakan sebahagian daripada kemodenan.

kemasan dapur moden

Dari segi salutan, untuk dinding dan lantai, simen terbakar – salah satu tiang gaya perindustrian – semakin meningkat dan terdapat di banyak pangsapuri paling canggih di São Paulo dan di beberapa dapur moden .

3. Teknologi membentuk ruang anda

Sebagai tambahan kepada pilihan bahan, “armada” barangan rumah anda juga mungkin menjalani pengubahsuaian. Kebanyakan gaya dapur moden datang daripada rupa futuristiknya . Dan pasaran perkakas rumah penuh dengan pilihan teknologi untuk persekitaran ini, seperti tempat memasak, peti sejuk dan tudung yang dikawal dari jauh melalui telefon pintar.

persekitaran gourmet

4. Mempunyai projek di tangan!

Anda boleh membuat perubahan sekali-sekala di dapur anda dan dari masa ke masa, biarkan ruang lebih dekat dengan perkara yang anda percaya sebagai ideal, tetapi ia tidak disyorkan. Yang paling sesuai sudah tentu untuk menentukan projek dapur moden dari awal , kerana dalam pengubahsuaian, sedikit demi sedikit anda akan sentiasa mencari sesuatu yang boleh diubah suai.

hitam

Oleh itu, takrifan projek membawa faedah yang tidak terkira banyaknya kepada pengubahsuaian dapur anda. Dengan ia di tangan, anda boleh mengatur jadual penghantaran supaya kerja-kerja tidak mengambil masa yang lebih lama daripada yang diperlukan, anda boleh memvisualisasikan terlebih dahulu cara pengubahsuaian dan juga berapa banyak yang anda akan belanjakan untuk semua penambahbaikan.

5. Jadilah pengubahsuaian yang anda harapkan daripada dapur anda

Pengubahsuaian biasanya menandakan babak baru dalam kehidupan kita dan, lebih daripada menyesuaikan persekitaran kepada satu atau gaya lain, adalah penting untuk anda berasa selesa dengannya, bahawa ia memenuhi semua keperluan anda dan bahawa kerja-kerja itu bukanlah satu kesulitan yang (hebat) kepada hari ke hari anda.

Tetapi, apa kabar, bersedia untuk diubah suai untuk memiliki dapur moden anda ? Kemudian jangan lupa untuk memberitahu kami dalam komen bagaimana ia ternyata! Kejayaan dalam projek baharu anda dan sehingga kali seterusnya!

Kandungan ini telah dibangunkan oleh: Loft

Leave a Comment