Menghias dengan foto: petua untuk pergi lebih jauh dan goyang

The hiasan rumah mencerminkan keperibadian orang yang mendiami ia. Barangan peribadi, kepingan yang diwarisi oleh keluarga dan barangan perjalanan melengkapkan suasana tertentu dan rasa intim.

Salah satu peranti yang membantu dalam pencarian untuk mewujudkan keperibadian penduduk adalah fotografi, dan ia tidak terhad kepada klik peribadi, keluarga sahaja. Bagi jurugambar Mariana Canet, rekod fotografi membawa kehidupan kepada alam sekitar , selain dihargai selama berjam-jam, hari dan bulan, kerana sesuatu yang baru sentiasa dapat diperhatikan, memandangkan pandangan dan kehidupan seharian kita sentiasa mengalami perubahan yang berterusan dalam kehidupan dan seni. .

hiasan-dengan-gambar-untuk-rumah

hiasan-dengan-foto

hiasan-dengan-gambar-rumah

hiasan-dengan-gambar-idea

Bagi arkitek Lisiê Tavares Pissetti, pada masa kini hiasan dengan gambar hanyalah kenangan saat-saat gembira. “Pada masa ini mereka telah diangkat kepada karya seni sebenar dan membawa kehidupan dan personaliti kepada hiasan. Foto adalah pilihan terbaik bagi mereka yang tidak mengenali lukisan dan arca, dan juga tidak berputus asa mempunyai seni dalam hiasan”.

Petua untuk menghias dengan gambar

Beberapa petua perlu diambil kira semasa memilih untuk menghias dengan gambar . Menurut arkitek Daniela Barranco, adalah mungkin untuk menggunakannya dalam mana-mana persekitaran. “Imej boleh digubah dengan bingkai, objek atau malah hanya gambar lain. Kita boleh dengan lebih mudah mengarahkan ton, jenis dan saiz karya seperti yang kita suka, hanya dengan mengambil kira gaya hiasan, warna persekitaran dan keharmonian antara dimensi untuk mendapatkan hasil yang diinginkan”, jelas arkitek itu.

Bagi arkitek Lisiê Tavares Pissetti, ia patut mengikuti beberapa peraturan. “Dalam kawasan sosial, keutamaan haruslah untuk gambar yang menunjukkan landskap atau beberapa jenis seni, mengelakkan gambar keluarga yang lebih intim. Imej-imej yang menunjukkan detik-detik interaksi peribadi ini boleh digunakan di lorong yang memberikan akses ke kawasan intim atau bahkan di dalam bilik tidur”, jelasnya.

hiasan-dengan-foto-seni

hiasan-dengan-foto-foto

hiasan-dengan-gambar-tip

Dinding tempat gambar akan dilampirkan mestilah jelas kelihatan, dan tanpa butiran hiasan lain untuk mengelakkan persaingan untuk perhatian dan pencemaran visual. Koridor yang luas dan dinding besar adalah pilihan yang baik untuk memasukinya. Menggunakan saiz yang berbeza menjanjikan untuk menjadikan persekitaran kelihatan lebih dinamik.

hiasan-dengan-gambar-untuk-bilik

hiasan-dengan-gambar-untuk-rumah

hiasan-dengan-gambar-tips

Perlu diingat bahawa hanya foto yang tidak menghiasi persekitaran dengan sendirinya. Ia adalah perlu untuk memikirkannya bersama-sama dengan perabot, pencahayaan, warna dan aksesori. Sebaliknya, tidak ada peraturan yang ketat tentang penggunaan: warna boleh digabungkan dengan foto hitam dan putih atau sepia, mereka boleh dibingkai atau tidak, semuanya bergantung pada rasa dan keperluan mereka yang akan melihatnya setiap hari .

Jadi, terinspirasi untuk merancang hiasan dengan gambar ?

Leave a Comment