Menghias rumah pantai untuk menikmati musim panas: petua mengatur

Hari ini adalah hari untuk membantu anda dengan hiasan rumah pantai . Saya tidak tahu sama ada anda perasan, tetapi bagi mereka yang cukup bertuah kerana mempunyai tempat percutian peribadi mereka sendiri semasa musim panas, sudah tiba masanya untuk mengatur rumah di pantai .

Nah, ada mereka yang berjaya menghabiskan sepanjang musim di pantai, menikmati musim panas dengan cara yang terbaik di rumah pantai mereka. Ada yang hanya menghabiskan musim cuti, atau sekadar Tahun Baru, semata-mata untuk menjamin lompatan tujuh ombak dan masih ada yang hanya menikmati hujung minggu pada musim panas. Nah, pada bila-bila masa yang anda boleh nikmati, rumah pantai perlu diatur untuk menjamin musim panas yang tidak dapat dilupakan.

Dan untuk anda menjadikan cebisan kecil syurga anda lebih mempesonakan, kami telah memisahkan beberapa petua untuk mengemas, menyusun dan menghias rumah pantai untuk menjadikan sudut kecil anda lebih menarik. Mari bersama kami untuk menyemaknya!

Di mana untuk mula menganjurkan rumah pantai?

Sebelum memikirkan tentang hiasan rumah pantai, semuanya perlu dibersihkan dan diatur dengan baik untuk memastikan persekitaran yang berfungsi dan sempurna. Semak petua dan mula bekerja!

Beberapa hiasan rumah pantai

masa untuk melepaskan

Langkah pertama untuk menyempurnakan organisasi dan hiasan rumah pantai ialah melihat pada kabinet dapur dan bilik tidur dan menyusun segala-galanya yang tidak digunakan, daripada peralatan tempat tidur kepada peralatan dan peralatan makan, ditambah, sudah tentu, kekacauan kecil itu. sentiasa dengan kertas dan objek yang terlupa di belakang laci. Kabinet pantri juga patut diberi perhatian, adalah perlu untuk menyemak tarikh luput makanan dalam tin dan makanan lain. Selepas membuang semua yang tidak berguna lagi , mari mulakan!

Pembersihan berhati-hati

Sudah tiba masanya untuk melakukan pembersihan yang rapi di rumah pantai ! Untuk memastikan lantai yang sangat bersih, tanpa habuk dan tiada kesan pasir di lantai, vakum yang baik boleh menjadi penyelesaiannya. Jika tidak, penyapu tua yang baik memenuhi peranannya dengan baik. Kemudian, untuk menyelesaikannya, lap dengan kain lembap dengan beberapa produk pembersih untuk lantai atau malah alkohol. Dalam gelas, petua untuk menghilangkan kotoran dari udara masin adalah dengan mencampurkan dalam satu liter air suam, satu sudu detergen atau setengah gelas cuka dan sapukan pada gelas untuk meninggalkannya bersih, tanpa noda dan dengan banyak kilauan. .

semuanya pada tempatnya

Selepas melepaskan apa yang tidak perlu lagi dan meninggalkan semuanya bersih, anda hanya perlu menyusun kabinet dan rak supaya anda sentiasa mempunyai segala-galanya. Dalam kes almari bilik tidur, susun linen katil mengikut warna dan gulung dengan tuala mandi untuk mengoptimumkan ruang di dalam almari.

Di dalam kabinet dapur, asingkan hidangan mengikut set dan peralatan serta kutleri mengikut tujuan. Dalam kabinet pantri, susun makanan mengikut tarikh luputnya, untuk mengelakkan pembaziran.

rumah terancang-pantai

Dekorasi Rumah Pantai Menampar

Nah, selepas meninggalkan semuanya bersih dan teratur, sudah tiba masanya untuk menampar hiasan rumah pantai . Kami telah memisahkan beberapa petua untuk menjadikan semuanya cantik, lihat sahaja!

daya tarikan di dalam bilik

Memandangkan rumah musim panas biasanya lebih tertutup sepanjang tahun, petuanya ialah jangan keterlaluan pakaian tidur , seperti selimut, selimut dan seprai, serta tidak memilih langsir kain, untuk mengelakkan acuan dan bau acuan di dalam bilik tidur . Apabila memilih langsir, pilih bidai PVC, yang boleh dibersihkan dengan mudah dengan kain lembap, dengan itu mengelakkan kotoran dan bau yang disebabkan oleh kulat. Bagi peralatan tempat tidur, petuanya adalah untuk melabur dalam sarung katil yang lebih nipis dan berhati-hati dalam memilih warna dan juga bantal, yang menjadikan bilik lebih selesa. Pilihan yang lebih ringan, serta gaya , menjadikan mana-mana bilik menawan.

bilik pantai

bilik yang bergaya

Dalam hiasan rumah pantai , ruang tamu adalah salah satu protagonis, kerana ia adalah salah satu riadah dan rehat. Apabila memilih atau mengubah suai sofa, pilih model dengan fabrik kalis air, untuk mengelakkan perabot daripada basah apabila duduk dalam pakaian mandi yang lembap. Petua yang sama juga berlaku untuk kusyen dan kerusi kerusi di meja makan, serta najis.

Jika anda memilih untuk meletakkan permaidani, pilih model yang dibuat dengan gentian semula jadi, seperti sisal, atau vinil, yang mudah dibersihkan, tidak mudah lembap dan oleh itu mengelakkan penampilan kotoran dan acuan.

Bagi hiasan pula, manfaatkan suasana pantai untuk menghiasi rumah pantai bermotifkan dan segala keindahan laut. Petuanya ialah berjalan-jalan pada waktu pagi dan mengambil beberapa cengkerang dan batu yang dibawa oleh air pasang. Asingkan, bilas di bawah air mengalir, biarkan kering dengan baik, dan pilih balang kaca untuk diletakkan di dalam dan menghiasi kabinet dan rak. Di dinding, pilih komik dan poster dengan motif laut dan frasa comel untuk menjadikan bilik penuh dengan personaliti.

Bilik-pantai-rumah-hiasan

balkoni yang indah

Jika rumah atau apartmen anda mempunyai pemandangan laut, rupanya sudah terjamin! Dan untuk menjadikan sudut ini lebih menawan, melabur dalam meja dan kerusi  luar yang selesa , dibuat dengan kayu atau plastik yang dirawat, untuk memastikan ketahanan yang lebih baik. Dalam hiasan, tanglung dan tempat lilin menjamin suasana yang intim dan lebih menyenangkan di tepi laut, sama ada semasa makan malam kecil atau tidur sebentar di buaian. Dan untuk sentuhan hijau, bertaruh pada pasu yang dipasang di dinding dan kotak bunga yang menarik.

balkoni-di-pantai

Keseronokan dapur dan set meja dalam hiasan rumah pantai

Sudah tentu, sudut istimewa ini tidak boleh ditinggalkan daripada petua menghias rumah pantai kami ! Manfaatkan suasana musim panas yang santai untuk bermain dalam persekitaran yang berwarna-warni dan menyeronokkan. Periuk, pinggan dan perkakas berwarna-warni menjadikan mana-mana dapur sebagai pesta . Hidangan yang dihiasi dengan ikan kecil, kerang dan motif laut mempesonakan di mana-mana set meja! Dan jangan lupa kepraktisan dan keselamatan cawan dan balang akrilik, yang boleh digunakan di rumah, walaupun di pantai dan pasir kolam dan menjamin minuman sejuk tanpa risiko pecah sekiranya terjatuh.

Tetapan meja hias-rumah-pantai

Ah, terdapat banyak petua menghias rumah pantai yang menarik , bukan? Nikmati inspirasi dan kemesraan yang mula merangsang kreativiti dan menjadikan rumah percutian anda lebih lazat. Dan kemudian, jangan lupa beritahu kami dalam komen bagaimana ia ternyata, ya!?

Leave a Comment