Menghias sofa: petua untuk menyepadukannya ke dalam persekitaran

Sudah berlalu apabila sofa itu ialah kotak kayu dengan bantal di atasnya, atau hanya peti itu di sudut bilik. Hari ini, lebih daripada sekadar perabot untuk tempat duduk , ia juga merupakan bahagian asas dalam hiasan persekitaran , sama ada kediaman atau komersial.

Apabila menukar sofa, anda akhirnya mengacaukan hiasan alam sekitar , dan oleh itu, bersama-sama dengannya, anda juga perlu memikirkan objek hiasan lain yang terdapat di persekitaran, contohnya: warna dinding dan langsir . Sama seperti perlu diingat bahawa, bersama-sama dengan keharmonian hiasan ini, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada keselesaan item. Bersedia untuk menggunakan sofa baharu dalam hiasan ?

Bagi arkitek Carla Kiss, “akal sehat” sentiasa dikira. “Saya selalu lebih suka yang paling bersih, bukan dengan banyak tekstur atau reka bentuk, saya lebih suka tinggalkan bahagian ini untuk fabrik di bantal, langsir atau kerusi berlengan. Di sofa saya memilih nada neutral , “kad liar”. Anda tidak boleh membuat kesilapan”, sorotan Carla.

Sofa berhias: sinonim dengan keselesaan

Bagi Dayane Hadas, dari Artesian, gabungan keselesaan dan reka bentuk adalah perkara paling penting bagi pelanggan yang ingin bertaruh pada sofa baharu dalam hiasan . “Kepelbagaian adalah perkara penting juga, kerana projek kediaman banyak membentangkan idea persekitaran bersepadu dan berfungsi”. Hari ini, yang kembali popular ialah sofa yang lebih rendah, dengan kedalaman yang lebih besar, dengan lebih keselesaan dan udara yang lebih santai.

Bagi Dayane, “trend menunjukkan penggunaan garis lurus dengan sedikit butiran dan cahaya visual yang disampaikan. Lengan kelihatan lebar atau tanpa lengan dan kedalaman model bertambah”, tambahnya, “secara umum, lebih banyak sofa minimalis adalah yang paling kami perhatikan pada musim kebelakangan ini”.

sofa-dalam-hiasan-putih

Kebimbangan yang sah dan penting apabila membeli bahagian penting untuk bilik ialah struktur dalaman sofa. Jika dibuat dengan kayu berkualiti rendah, ia menjejaskan kualiti. “Ketumpatan dan jenis buih juga perlu diberi perhatian. Buih yang disuntik adalah yang paling sesuai, kerana ia mempunyai kapasiti ubah bentuk yang sedikit, dengan itu mempunyai ketahanan dan keselesaan yang lebih besar”, tegas Dayane Hadas.   

sofa-dalam-hiasan

The sofa untuk hiasan lurus dan dengan cara yang lebih “bersih” mempunyai satu penyelesaian yang lebih baik, menurut untuk Dayane Hadas. “Sofa chaise, yang sering digunakan dalam teater rumah, juga paling laris. Yang paling klasik dijamin kejayaan, terutamanya dalam persekitaran komersial”, jaminan Hadas.

Hiasan sofa hanyalah cinta dan keselesaan, bukan? Jadi, adakah anda berfikir untuk membeli satu? Beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Comment