Pangsapuri berhias: pertaruhan syarikat pembinaan utama

Apabila mencari hartanah, anda boleh bayangkan semasa lawatan itu bagaimana ia boleh dihias. Walau bagaimanapun, siapa yang belum membeli sebuah apartmen percaya bahawa dia akan dapat melakukan semua yang dia bayangkan tetapi tidak dapat melakukannya? Untuk mengurangkan “kekecewaan” ini, dalam pasaran hartanah yang semakin berkembang, pembina dan pemaju besar, termasuk yang lebih kecil, berusaha untuk melancarkan lebih awal, biasanya apabila pangsapuri berada di atas pelan lantai, pameran projek mereka : apartmen berhias .

Bagi arkitek Estér Kloss, dari Esphera Arquitetura, yang telah menandatangani lebih daripada 30 pangsapuri berhias , taklimat projek disediakan bersama-sama dengan jabatan pemasaran syarikat pembinaan. “Dengan ini, kami mewujudkan projek untuk keluarga ini dan/atau pengguna khayalan. Ia perlu memenuhi aspirasi penonton yang dimaksudkan. Hari ini, dengan kehidupan yang sibuk dan kepantasan maklumat dan keputusan, semua orang mencari kepraktisan, tanpa berputus asa dari segi estetika”, katanya.

Ciri-ciri pangsapuri yang dihiasi oleh profesional

The profil pangsapuri dihiasi berbeza-beza antara 70m 2 dan 100m 2 dengan dua atau tiga bilik tidur. Hampir semua pembina dan pembangun mempunyai bilik tarian berhias, bilik gourmet dan kawasan kanak-kanak. Menurut arkitek Renata Pisani, dari RP Arquitetura, yang mula bekerja dengan pangsapuri berhias pada tahun 2009, dia telah menyelesaikan tujuh projek dan mempunyai lima dalam proses, perkara utama hiasan ini adalah rasa yang enak. “Kita perlu memikirkan tentang keabadian dan apa yang menjadi trend. Hiasannya sangat kontemporari”, dan dia menambah, “suasana itu sangat penting, jika kita hanya meletakkan perabot di dalamnya akan menjadi sangat tidak peribadi, jadi perlu meletakkan tumbuhan, langsir, kepingan hiasan, dll.”

Semakin biasa di kalangan syarikat pembinaan, variasi dalam saiz pelan lantai di kondominium yang sama adalah penting untuk arkitek Fernanda Borio dan Mariana Stockler, dari Borio Stockler Arquitetura. “Ia adalah satu perbezaan apabila menjangkau khalayak yang lebih besar dan menjadikan projek itu boleh dijual, dan dalam kes ini, kami memilih untuk bekerja dengan loji yang lebih besar, seperti yang mempunyai alternatif untuk mengembangkan bilik”, tegas Fernanda Borio.

pangsapuri-berhias-tips

The pangsapuri yang dilengkapi dengan ciri-ciri ini biasanya mempunyai 100m 2 150m 2 dengan barbeku di balkoni dan biasa kawasan di dalam bangunan, yang bagi arkitek Mariana Stockler adalah “satu titik penting dalam pilihan perusahaan, kerana orang mahu mempunyai lebih selesa dan elakkan lalu lintas dan masa yang terbuang”.

Dan anda, adakah anda akan memilih pangsapuri yang dihias ? Beritahu kami!

Leave a Comment