Papan sisi hiasan boleh menambahkan sentuhan kehalusan pada persekitaran

Setiap butiran hiasan dalaman adalah istimewa ; melambangkan keperluan, keutamaan, keinginan seseorang. Terdapat perabot yang membawa ingatan afektif. Dan orang lain yang berada di sana sentiasa tersedia untuk menjalankan pelbagai fungsi. Contoh yang sangat sesuai dalam semua kes ini ialah papan sisi – sejenis meja atau almari pakaian, yang boleh digunakan di banyak ruang yang berbeza di dalam rumah.

Dalam teks berikut, lihat beberapa contoh cara menggunakan dan menyalahgunakan papan sisi dalam hiasan dalaman . Fahami bagaimana item sedemikian, yang biasa digunakan dalam kawasan sosial, kini boleh menjadi sebahagian daripada gubahan yang direka khas untuk kawasan intim rumah.

Tempat untuk menyepadukan papan sisi dalam hiasan 

Di bawah, kami menyenaraikan cara mengintegrasikan papan sisi dalam hiasan di bilik rumah yang berbeza. Semak keluar!

pintu masuk dewan

Papan sisi biasanya paling baik digunakan dalam persekitaran rumah seperti ruang masuk dan lorong . Ini kerana ini adalah perabot yang pada mulanya direka untuk melayani kawasan sosial rumah. 

Walau bagaimanapun, model hari ini lebih “demokratik”, mereka mungkin sesuai dengan segala-galanya di dalam rumah. Tetapi, sudah tentu, ia adalah di pintu masuk ke kediaman yang kehadiran anda boleh digunakan dengan lebih baik.

Dewan itu seperti kad lawatan untuk hiasan hartanah. Ini bermakna bahawa papan sisi itu sendiri boleh menyumbang untuk mengumumkan segala-galanya yang akan datang, gaya reka bentuk yang harus diharapkan apabila melihat seluruh bilik di dalam rumah. 

Dalam kes ini, mudah alih akan berfungsi sebagai sokongan untuk mereka yang tiba dan perlu menyokong objek. Tetapi ia juga akan berfungsi untuk mengisi ruang dengan hiasan, memberikan sambutan yang lebih baik kepada mereka yang memasuki rumah.

menghias bufet

ruang tamu dan ruang makan

Anda juga boleh menggunakan papan sisi untuk memanfaatkan dinding kosong di ruang tamu. Pilihan lain ialah menggunakan bahagian di belakang sofa – apabila belakangnya tidak dilindungi akibat kedudukannya dalam susun atur. 

Oleh itu, perabot sedemikian akan menjadi kemasan untuk set. Lebih-lebih lagi, ia boleh membantu membahagikan ruang tamu dengan ruang makan – malah digunakan sebagai pejabat rumah.

Di ruang makan, bufet boleh digunakan sebagai sokongan untuk meja makan. Di atasnya boleh terdapat pelbagai peralatan, pinggan makanan dan botol minuman. 

Malah, ini boleh menjadi tempat yang sesuai untuk menyediakan bar rumah – ruang khusus untuk menyediakan minuman. Dan, jika boleh, anda boleh menyimpan ottoman di bawahnya – iaitu tempat duduk tambahan untuk menerima lebih ramai pelawat di dalam bilik.

 

papan sisi dalam hiasan desa

 

papan sisi hiasan cara menggunakan

Bilik

Sideboard juga boleh digunakan dalam hiasan bilik tidur . Bergantung pada reka bentuknya, ia boleh digunakan sebagai bangku belajar atau meja komputer. 

Atau, dukung cermin yang cantik dan akhirnya digunakan sebagai meja solek atau meja solek, diiringi kerusi yang selesa. Dan juga mempunyai kastor dan berada di kaki katil, akhirnya digunakan sebagai meja kopi.

almari dalam hiasan bilik tidur

Bilik air, dapur dan balkoni

Tidak seperti apa yang anda bayangkan, papan sisi juga boleh muncul di bilik mandi, dapur dan hiasan balkoni. 

Dalam kes pertama, sebagai pengganti kaunter sink. Di kedua, sebagai bangku tambahan atau sudut kopi. Dan, pada yang ketiga, sebagai rak untuk tumbuhan pasu atau sokongan untuk menghidangkan barbeku lazat yang dibuat pada barbeku.

“Adalah wajar untuk menilai, memikirkan penggunaan dan kawasan yang didudukinya dalam hiasan. Selepas itu, dalam kes ‘ya’, pilih sahaja model yang mempunyai ukuran yang berkadar dengan ‘susun atur’ persekitaran.” – arkitek Gabriel Negrão, dalam laporan untuk Revista Zap Imóveis.

papan tepi pada hiasan balkoni
papan sisi dalam hiasan perindustrian

Sekarang setelah anda mengetahui perabot papan sisi untuk kegunaan dan cara ia boleh digunakan dalam hiasan dalaman, giliran anda untuk memilih model. Kaji jika mana-mana bahagian boleh sepadan dengan rumah anda dan memenuhi keperluan anda. Serlahkan perabot dengan meletakkan hiasan di atasnya – perkara yang berkaitan dengan tema alam sekitar.

Jika anda masih mempunyai keraguan tentang cara mempertingkatkan hiasan persekitaran hartanah anda dengan papan sisi, semak imej dalam teks ini. Mereka boleh memberi inspirasi kepada anda untuk mencipta sesuatu yang unik.

Petua tentang cara menggunakan papan sisi dalam hiasan ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment