Pejabat rumah: di manakah meja komputer harus menonjol dalam hiasan?

Mereka yang membuat keputusan untuk bekerja perlu tahu cara menghargai ruang mereka. Ketahui cara menyerlahkan meja komputer dalam hiasan rumah anda .

Kehidupan moden lebih sibuk daripada sebelumnya. Untuk mengurangkan perbelanjaan, ramai usahawan menggunakan model kebolehkerjaan yang berbeza. 

Mereka melihat dalam modaliti pejabat rumah kemungkinan untuk memudahkan rutin dan meningkatkan produktiviti pekerja mereka. Tetapi untuk pejabat persendirian berfungsi, sebenarnya, ia masih perlu mempunyai meja komputer yang dipaparkan dalam hiasan .

Jika anda seorang profesional yang bekerja sendiri, anda juga harus bertaruh pada idea ini. Ketepikan ruang di dalam rumah anda dan hadkannya sebagai ruang kerja. 

Jadikan ia mempunyai sedikit kebebasan dan privasi – apabila perlu – dari kawasan sekitar. Tetapi jangan nafikan dia menonjol di tempat kejadian. Jangan tinggalkan sudut pejabat kecil anda di tepi semasa menghiasi persekitaran.

Meletakkan meja komputer sebagai tumpuan dalam hiasan rumah di rumah

Pejabat rumah boleh mengambil keseluruhan bilik. Dalam kes lain, terutamanya apabila ruang di dalam rumah terhad, hanya meja dan kerusi komputer digunakan. 

Dalam kes ini, set perabot sedemikian boleh memainkan bukan sahaja fungsi tetapi juga peranan hiasan dalam senario. Jika tempat itu akan digunakan setiap hari, ia boleh mendapat kaitan dalam organisasi susun atur persekitaran.

Sudah tentu, anda perlu berhati-hati dengan keputusan sedemikian. Tiada siapa yang suka mempunyai sebarang ruang di dalam rumah yang dinilai rendah oleh kekacauan. 

Dalam erti kata lain, untuk idea seorang profesional untuk menempatkan pejabatnya di tempat kediaman yang sama, disiplin akan diperlukan. Walau bagaimanapun, melalui penyelesaian mudah adalah mungkin untuk memastikan meja kerja sentiasa teratur dengan baik.

meja komputer dipaparkan dalam hiasan

Jadi, jika seseorang boleh memastikan meja komputer mereka sentiasa teratur, mereka tidak perlu menyembunyikan lokasi daripada pelawat. 

Pejabat kecil anda boleh menjadi bahagian yang menarik dalam hiasan rumah, menjadikan persekitaran anda mempunyai udara yang lebih moden dan canggih. Ia hanya perlu, kemudian, untuk menjalankan kajian teliti kawasan itu untuk menentukan prestasi jadual itu.

Memilih lokasi untuk menyediakan pejabat rumah anda

Ramai orang mempersoalkan tempat mana yang sesuai untuk menubuhkan pejabat di rumah. Nah, jawapan yang banyak pereka berikan adalah di mana ia selesa untuk pekerja dapat melaksanakan tugas mereka dengan baik, menyesuaikan diri dengan keperluan keluarga mereka. 

Perlu diingat bahawa tiada gunanya mempunyai pejabat rumah yang cantik, tetapi pejabat rumah yang memenuhi fungsi asasnya.

Berfikir dengan cara ini, anda boleh menyerlahkan beberapa tempat yang bagus untuk menyediakan pejabat di dalam rumah. Bermula dengan bilik tetamu, di mana meja komputer akan menjadi protagonis hiasan. 

Di dalam bilik orang itu, dalam kedudukan berhampiran tingkap. Dan, akhirnya, di ruang tamu – jika jumlah objek hiasan di tempat itu bukan halangan atau jika ia mengancam untuk mengambil ruang dari perabot lain.

meja komputer dipaparkan dalam hiasan

Memilih model meja komputer yang ditampilkan dalam hiasan pejabat rumah anda

Sebelum keluar membeli meja komputer untuk pejabat peribadi masa depan mereka, seseorang harus mempertimbangkan jenis peralatan yang akan mereka gunakan. 

Beberapa profesional masih menggunakan komputer meja, kerana saiznya besar dan memakan banyak ruang. Peranti mudah alih boleh menjadi lebih bermanfaat dalam pelbagai cara, termasuk menjimatkan ruang.

Model meja komputer tradisional bukan sahaja mempunyai bangku di mana monitor, papan kekunci dan tetikus akan diletakkan, tetapi juga niche untuk CPU. 

Sebaliknya, buku nota boleh diletakkan di atas meja dengan bahagian yang lebih sedikit, tetapi lebih menyenangkan dari segi estetik – dengan nyahpepijat dalam bentuk dan kesederhanaan visual. Meja jenis kedua ini membolehkan hiasan persekitaran yang lebih bersih dan halus.

Kini, sudah tentu, model meja komputer yang dipilih mesti memihak kepada perdagangan yang akan dilaksanakan oleh pekerja. Meja ringkas – biasa dalam hiasan bilik tunggal, contohnya – mungkin tidak sesuai dalam kes tertentu. Dan, tambahan pula, adalah perlu untuk mempertimbangkan cadangan hiasan yang ditubuhkan untuk alam sekitar, suasananya, dan apa yang boleh digabungkan.

Mengukuhkan apa yang telah diperkatakan sebelum ini, pejabat kecil yang didirikan di dalam rumah tidak perlu berada di sebelah. Ia boleh menjadi tempat yang menonjol dalam bilik. 

Terdapat model desktop yang sangat cantik dan berfungsi untuk komputer – dan ia patut ditunjukkan. Meja dengan laci. Meja dalam kayu asli, dengan rupa desa. Meja selesai dalam lakuer. Dan meja dengan bahagian atas kaca dan bingkai logam.

 

 


meja komputer dipaparkan dalam hiasan

Menyesuaikan desktop dengan cantik

Ramai profesional, walaupun bekerja di pejabat rumah, perlu bercakap secara peribadi dengan bakal pelanggan mereka dari semasa ke semasa. 

Apabila berunding, mereka boleh menjemput orang ramai ke rumah mereka – oleh itu pentingnya memastikan segala-galanya teratur. Meja dengan almari laci akan menjadi alternatif untuk menyembunyikan dengan cepat semua yang anda tidak mahu jauhkan daripada pandangan.

Meja komputer ringkas mestilah sekurang-kurangnya 54 cm dalam dan 74 cm tinggi. 

Ia boleh digabungkan dengan perabot lain, seperti rak buku untuk menyimpan buku, folder dokumen dan aksesori komputer. Dan di atas meja, meningkatkan hiasan rumah, anda boleh meninggalkan – sebagai tambahan kepada komputer – perhiasan yang bijak dan lampu meja yang indah.


Meja komputer diserlahkan dalam hiasan

Sempurna dalam menyesuaikan desktop anda. Jadikan pejabat rumah anda sebagai ruang eksklusif – berbeza, namun ceria, halus dan bergaya. 

Sediakan artifak pentadbiran dan juga item yang memberi inspirasi dan motivasi kepada anda untuk dapat, walaupun di rumah, untuk mengekalkan rutin kerja yang serius. Ingat: lebih banyak produktiviti bersamaan dengan pulangan kewangan yang lebih baik.

Petua tentang cara menyerlahkan meja komputer dalam hiasan ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment