Pencahayaan dapur: petua untuk menjadikan segala-galanya lebih menawan

Hari ini saya akan bercakap tentang topik yang sehingga baru-baru ini tidak pernah menjadi keutamaan saya: pencahayaan dapur . Saya sentiasa salah seorang daripada orang yang berpendapat bahawa cahaya yang baik, sangat terang dan yang membuatkan saya melihat semua butiran apa yang saya potong dan masak, adalah lebih daripada mencukupi. Sudah tentu, dengan sedikit glamor – sesuatu yang anda boleh lakukan dengan memilih lampu yang cantik !

Nah, itu hanya pertukaran apartmen untuk menjadikan cerita itu sedikit berbeza. Kini, dapur hampir merupakan lanjutan ruang tamu dan, dalam konfigurasi ini, pencahayaan dapur membuat semua perbezaan : sebagai tukang masak yang baik, ia adalah bahagian paling penting dalam rumah untuk saya, dan apabila saya pulang ke rumah, tempat saya paling suka tinggal. . Jadi, pada hari persediaan untuk makan malam – salah satu daripada yang anda mahukan tanpa noda, saya membentak dan membawa lampu dari pejabat ke dapur – ia memberikan suasana yang berbeza (dan lebih baik) untuk diterima, walaupun dengan warna putih. ringan untuk detik-detik ketepatan masakan.

Pencahayaan dapur memerlukan kreativiti

Sudah tentu ia adalah penambahbaikan (pangsapuri saya sudah lama dan pada masa ini, tiada pengubahsuaian kelihatan) dan terdapat seribu projek pencahayaan yang sangat baik di luar sana – saya bukan seorang penghias, saya tidak tahu banyak tentang seni bina dan saya hormati profesion, hihi. Tetapi, saya suka persekitaran yang cantik dan menyenangkan untuk diterima dan, memandangkan idea di sini adalah untuk memberikan petua praktikal, saya sangat mencadangkan lampu sejuk di sudut khas dapur . Anggap ia sebagai objek hiasan, untuk memberikannya lebih hebat dan daya tarikan, bukannya “hanya” menyala – ia dalam petikan kerana cahaya yang baik adalah segala-galanya, bukan?

Apabila memilih pencahayaan dapur , berpandukan gaya yang anda ingin buat, selepas semua, kerana ia bukan perkara biasa dalam jenis persekitaran ini, hampir semuanya berjalan: ia boleh menjadi menyeronokkan, romantis, vintaj, bergaya, dengan kaki atau untuk kekal di atas meja.

Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, chef, kolumnis untuk blog Adoro Decorar e Montacasa, selain menjadi pencipta laman web .

Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

Leave a Comment