Pesona hiasan biru oleh profesional

“Biru adalah satu-satunya warna yang mengekalkan wataknya sendiri dalam semua warna. Dia akan sentiasa biru”, tulis pelukis Fauvist Raoul Dufy. Yang warna membawa personaliti yang unik kepada mana-mana alam sekitar dan, digabungkan dengan warna lain dan objek hiasan, mengubah ruang. Biru, dan semua variasinya, boleh diterokai dengan cara yang tidak dapat dibayangkan. Sama ada keseluruhan dinding berwarna biru, perabot dalam warna, butiran atau objek, warna itu menyampaikan keanggunan dan gaya. Dengan kerjasama Lush, kami memilih beberapa projek di mana hiasan biru adalah protagonis untuk anda diilhamkan, lihat!

Hiasan biru oleh arkitek Ângela Meira

“Saya memilih biru biru untuk melukis persekitaran projek ini, dibangunkan untuk pasangan muda dan moden. Nada yang dipilih adalah kuat, menarik dan oleh itu harus digunakan dengan berhati-hati. Saya biasanya menggunakan warna yang lebih kuat untuk menyerlahkan hiasan dan membawa personaliti kepada alam sekitar. Jadi saya memilih beberapa dinding untuk lukisan, dan saya meletakkan nada yang sama pada bantal, lampu atau objek hiasan seperti pasu dan lukisan. Dengan cara itu, jika anda memutuskan untuk menukar warna, dalam masa yang singkat anda boleh menukar keseluruhan persekitaran. The hiasan biru segar, ceria dan berjalan lancar dengan persekitaran yang lebih santai seperti, dalam kes ini, tempat untuk menerima rakan-rakan. Warna biru yang lebih terang, sebaliknya, boleh meliputi keseluruhan persekitaran, seperti bilik tidur dan pejabat, menjadi warna yang tenang, yang sesuai untuk tujuan ini”.

Arkitek Ellen Marques dan Ana Flávia Nassar

Hiasan biru sangat popular . Ia menyampaikan ketenangan, ketenangan dan keharmonian. Itulah sebabnya kita boleh menggunakan warna dalam persekitaran seperti bilik untuk berehat , kerana ia menggemari latihan intelektual dan pada masa yang sama menenangkan. Walau bagaimanapun, kita sentiasa perlu berhati-hati untuk tidak menggunakan warna secara berlebihan, ia harus digunakan dengan berhati-hati supaya tidak membebankan persekitaran. Dan apabila ia datang kepada warna biru, jika digunakan secara berlebihan, ia boleh membawa rasa mengantuk, jadi dinasihatkan untuk menyelaraskannya dengan warna lain, mengelakkan monotoni. Petua adalah untuk bekerja dengan persekitaran neutral dan ton terang untuk dapat menggunakan warna yang berbeza pada objek, mempunyai fleksibiliti suatu hari nanti dapat menukar warna ini. Yang biru juga warna yang menggalakkan kreativitidan digunakan dengan baik di pejabat, dan tetapan syarikat”.

arkitek Rogério Perez

“Warna memainkan peranan asas dalam seni bina. Melalui mereka kita boleh menghantar sensasi dan impuls, yang boleh kita hantar kepada orang ramai untuk mencapai matlamat. Warna bilik dipilih berdasarkan sensasi yang mesti ada. Sebagai contoh, saya boleh memetik merah, yang merupakan warna hangat dan menyampaikan banyak tenaga dan kegelisahan, oleh itu tidak sesuai untuk banyak persekitaran. Biru ialah warna yang saya suka dan selalu gunakan dalam projek saya. Oleh kerana ia adalah warna yang tenang, kami boleh menggunakannya dalam persekitaran yang berbeza dan dengan cara yang lebih komprehensif. Ia menyampaikan sensasi persekitaran yang tenang , keselesaan, keharmonian dan ketenangan. Dalam projek saya, warna digunakan untuk menyesuaikan dan mengimbangi seni bina saya”.

Kredit Foto: Fran Parente
Photo Credit Architect: pendedahan

Pereka Dalaman Daniela Colmaghi

Hiasan biru sangat elegan dan mudah digunakan dalam fesyen dan hiasan. Ia merupakan warna yang mudah dipadankan dan digabungkan dengan warna lain, ditambah pula dengan warna aksen yang hebat pada musim depan. Nada itu menarik minat semua orang, membawa rasa selesa dan ketenangan serta membolehkan kombinasi yang berbeza. Keluarga biru adalah besar, tidak kira di mana ia digunakan, supaya ia menjadi kemuncak, cuba gunakan segala-galanya neutral, tanpa mengira lokasi: lantai, siling, dinding dan perabot. Ia menjadi bersemangat dan rakan kongsi yang hebat untuk semua gaya. Perasaan memasuki ruang dengan dominasi biru adalah untuk menyebabkan atau mengubah tingkah laku, saya boleh menjamin bahawa kesan biru adalah ajaib untuk kelonggaran dan kesejahteraan”.

Adakah anda terinspirasi oleh hiasan biru ? Beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Comment