Petua untuk Memilih Kabinet Dapur Sempurna untuk Rumah Anda

Bermula untuk melengkapkan rumah baharu anda? Jadi, sudah tentu, kebimbangan pertama yang anda akan ada ialah dapur. 

Ini kerana adalah mustahil untuk mendiami rumah tanpa persekitaran ini lengkap. Tetapi, pernahkah anda memikirkan model kabinet dapur yang mana untuk digunakan di rumah anda? Baiklah, mari berikan anda beberapa petua untuk memilih kabinet dapur dalam siaran hari ini .

tips memilih kabinet dapur cermin

 

Petua untuk memilih kabinet dapur dan modelnya

Perkara pertama yang anda perlu tahu tentang jenis perabot baharu yang terdapat di pasaran ialah ia boleh mempunyai dua asal. Ia boleh menjadi sebahagian daripada koleksi bahagian daripada katalog pengilang dan dibeli siap sedia di kedai.

Pilihan kedua ialah perabot yang dibuat mengikut ukuran, mengikut pilihan pelanggan.

Jelas sekali, perabot tersuai jauh mengatasi kualiti perabot jenis lain. Walau bagaimanapun, ia sentiasa mungkin untuk mencari model siap sedia yang baik di kedai – terutamanya dalam brik, di mana kepingan lama dijual, yang boleh diambil dan disesuaikan. Kabinet kayu pepejal, sebagai contoh, mampu menambah sentuhan hebat pada dapur desa.

petua memilih kabinet dapur berwarna biru

Perabot yang dibuat untuk ukuran cenderung mempunyai banyak butiran istimewa. Dan mereka boleh mengejutkan lebih banyak lagi, kerana setiap tahun kemungkinan baru, teknik pembuatan dan bahan muncul. 

Kebelakangan ini, apa yang menonjol di pasaran ialah modul MDF dan pelbagai jenis kemasannya. Ada yang ditutup dengan kayu, vinil, lakuer, cermin dan lain-lain. Dan mereka yang menyelingi bahagian lutsinar, dalam kaca.

tips memilih kabinet dapur
tips memilih kabinet dapur

Satu lagi perkara yang menarik banyak perhatian dalam kabinet dapur baharu ialah warna dan butiran pemegang. 

Kini adalah mungkin untuk membuat keseluruhan dapur dalam naungan yang dikehendaki dan dalam pelbagai cetakan – sudah tentu mereka yang meniru kayu masih yang paling diminta. Dan kemudian ada yang klasik, sentiasa abadi – iaitu kabinet berwarna putih, hitam dan kelabu.


 

Perabot apa yang hendak digunakan di dapur?

Kita tahu bahawa kemodenan telah membawa banyak kebaikan. Salah satunya ialah kita boleh membuat hiasan mengikut gaya yang paling kita suka. Kini, pada masa kini, kita boleh memasang dapur dengan negara, pantai, bandar, Scandinavia, perindustrian, vintaj, futuristik, warna gula-gula dan banyak lagi. Dan dengan tepat kerana banyak modul yang dijual diperbuat daripada MDF, adalah mudah untuk meramalkan sektor dengan potongan dan bentuk yang lebih berani.

Jelas sekali, atas banyak sebab – yang utama ialah pengoptimuman ruang -, perabot dalam garis lurus dan dalam gaya bersih adalah yang paling popular di pasaran. 

Kemudian, kami juga boleh menemui banyak pilihan kabinet dapur dengan butiran merujuk kepada gaya Provençal yang lebih desa atau klasik. Dan masih terdapat yang retro, dengan pencungkil gigi, warna asas dan pemegang yang dipotong daripada kayu itu sendiri.

Ngomong-ngomong, bercakap mengenai pemegang, cadangan baru adalah untuk menukar reka bentuk pemegang kabinet supaya butiran ini tidak mengambil ruang dalam susun atur persekitaran. 

Kini, sebagai tambahan kepada yang dipotong, pemegang terbina dalam atau juga magnet magnet digunakan – jadi hanya bersandar pada pintu dan ia terbuka. Dan di bahagian dalam, slaid teleskopik, piston gas dan banyak lagi dipasang. Ia adalah teknologi yang menyumbang secara positif.

petua memilih kabinet dapur berwarna putih

Kabinet modular, bagaimana untuk memasang kabinet anda?

Jadi, anda pergi ke kedai, mengkaji kemungkinan, memilih gaya kabinet dapur, dan kini anda sudah bersedia untuk memasang hiasan rumah anda. 

Jadi, persoalannya kekal: modul manakah yang perlu anda beli untuk menjadikan persekitaran hartanah ini benar-benar lengkap? Nah, ingatlah dua perkara: pertama, ukuran persekitaran dan, kedua, penggunaan yang akan dilakukan oleh keluarga anda.

Menyusun projek dapur adalah seperti menyusun teka-teki jigsaw. Anda perlu mencari cara untuk memasang seberapa banyak modul kabinet yang mungkin, meninggalkan ruang untuk semua peralatan yang diperlukan – terutamanya peti sejuk dan dapur. 

Ia harus mempunyai kaunter singki, modul dengan pintu pantri dan laci kuali. Dan anda masih boleh mempunyai ceruk lain, seperti pemegang tuala pinggan mangkuk dan botol.

Pengeluar perabot telah menyedari perubahan pasaran. Secara umum, mereka menawarkan modul asas yang sesuai dengan keperluan utama pengguna, serta dengan peralatan rumah yang baru dilancarkan. 

Tetapi anda sentiasa boleh memesan bahagian khas dengannya – contohnya, untuk dapur memasak terbina dalam, ketuhar elektrik, mesin basuh pinggan mangkuk dan banyak lagi.


Kaji potensi dapur anda. Jangan lupa untuk memanfaatkan sepenuhnya menegak persekitaran ini. Anda pasti akan mengetahui model almari ini yang mana akan sesuai di sana!

Ini tips untuk kabinet dapur memilih diciptakan oleh Viva Decora pasukan .

Leave a Comment