Petua untuk memilih sofa 3 tempat duduk yang betul di dalam bilik kecil

Selepas hari yang panjang dan penat di tempat kerja, dapat pulang ke rumah, duduk dan berehat adalah tidak ternilai. Malah, ruang tamu adalah salah satu bilik yang paling menarik di kediaman, tempat yang sesuai untuk rehat fizikal dan mental orang ramai. Ini juga merupakan sektor di mana keluarga akan berkumpul untuk berinteraksi dengan tetamu. Tetapi, jika ia telah mengurangkan dimensi, adakah mungkin untuk menyepadukan sofa 3 tempat duduk ?

Nah, ini adalah soalan untuk difikirkan, kerana sukar untuk membayangkan bahawa perabot yang besar boleh dimuatkan di dalam bilik kecil. Jelas sekali ini akan menghasilkan positif dan negatif untuk projek tersebut.

Arkitek atau pereka dalaman yang bertanggungjawab untuk mereka bentuk hiasan bilik perlu menimbang segala-galanya dan membuat keputusan. Lagipun, keselesaan adalah sesuatu yang tidak boleh ditinggalkan dalam kes ini!

Sudut sofa 3 tempat duduk

Kebaikan dan keburukan mempunyai sofa 3 tempat duduk di rumah

Tiada ruang tamu boleh menjadi ruang tamu tanpa sofa yang bagus . Malah boleh dikatakan bahawa perabot ini adalah bahagian paling penting dalam hiasan anda dan ia tidak boleh kekurangan. Dalam banyak cadangan, ia juga menjadi pusat perhatian visual, mewakili keselesaan maksimum yang ditawarkan di tempat itu. Dan, hampir selalu, ia akan menentukan estetik bilik – mengikut gaya moden, retro, vintaj, desa dan lebih banyak lagi.

Dinding sofa 3 tempat duduk

Bergantung pada saiz bilik, anda boleh mempunyai satu atau lebih sofa, malah kerusi berlengan, ottoman, bangku dan chaise. Tetapi, jika persekitaran kecil, bilangan kepingan ini mesti dikurangkan. Penyelesaian, dalam kes ini, adalah untuk memberi keutamaan!
A sofa tiga tempat duduk boleh mewakili kapasiti tempat duduk rata baik untuk para tetamu. Dan perkara yang menarik ialah sekeping perabot seperti ini boleh mengisi seluruh dinding, memudahkan organisasi bilik.

Sofa 3 tempat duduk ruang tamu kecil

Kini, sofa 3 tempat duduk biasanya merupakan perabot yang sangat besar dan ini mewakili, bergantung pada kes, masalah untuk pereka. Sekeping sedemikian, apabila diletakkan pada pelan, boleh mendedahkan kekurangan ruang. Kewujudannya di tempat itu mengurangkan kemungkinan barang hiasan untuk bilik. Lagipun, jika seseorang memilih sofa seperti ini, dia mungkin tidak mempunyai peluang untuk memiliki meja kopi, rak dan banyak lagi.

Bilik meja sisi sofa 3 tempat duduk

Pelbagai jenis sofa 3 tempat duduk untuk dijual di kedai

Terdapat beberapa model sofa 3 tempat duduk berbeza yang terdapat di kedai:

  • Ada yang dijual bersama dengan upholsteri lain dan ada yang dijual berasingan.
  • Ia mempunyai perabot di mana setiap tempat duduk ditanda dengan baik – mempunyai 3 unit kusyen.
  • Mereka yang mempunyai ukuran besar, tetapi dibelah dua – mempunyai 2 unit bantal.
  • Mereka yang mempunyai reka bentuk yang ringkas; berbaring; boleh dipanjangkan; dan dengan chaise.

Pelbagai tidak kurang!

Sofa 3 tempat duduk dengan bilik kerusi berlengan
Sofa 3 tempat duduk sahaja

Bergantung pada gaya bilik, sofa 3 tempat duduk yang dipilih mungkin mempunyai reka bentuk yang berbeza. Dia boleh menjadi gelap, mempunyai bantal keras, kaki tinggi dan lengan kurus. Ia juga boleh menjadi ringan, sangat gebu, rata di atas lantai dan dengan sisi yang lebih lebar. Dan ia boleh disertai dengan sedutan dan banyak bantal, dalam warna dan saiz yang berbeza, apa sahaja.

 

Sofa cermin 3 tempat duduk

Bagaimana untuk memasukkan sofa 3 tempat duduk dalam hiasan bilik kecil

Bukan mudah untuk memasukkan sofa besar, 3 tempat duduk , dalam hiasan bilik kecil . Tapi, tak mustahil juga. Latihan dalam refleksi di pihak pereka sudah cukup, kerana dengan kajian susun atur tertentu, penyelesaian yang berdaya maju boleh dicapai.

Sofa 3 tempat duduk dengan meja sokongan

Seperti yang kami katakan sebelum ini, adalah lebih mudah jika arkitek atau pereka mengutamakan kepingan yang paling penting untuk menyusun pemandangan, bermula dari upholsteri, sudah tentu. Anda boleh menyediakan bilik dengan hanya sofa. Juga mempunyai model ringkas yang menghadap rak dan panel untuk TV. Hilangkan meja kopi dan letakkan hanya seorang pembantu, dengan dimensi yang dikurangkan.

Sofa chaise 3 tempat duduk

Di sisi, lampu lantai, sebagai lampu pelengkap. Dan dalam kes terakhir, jika boleh, jika anda mempunyai ruang yang cukup – tanpa menjejaskan peredaran – mempunyai sofa tambahan yang lebih kecil.

Sofa 3 tempat duduk boleh dipanjangkan

 

Jadi, apakah pendapat anda tentang petua tentang cara menyepadukan sofa 3 tempat duduk di dalam bilik kecil ? Lihatlah imej inspirasi yang disertakan dalam siaran dan dapatkan inspirasi untuk mencari model sofa yang sesuai untuk ruang tamu anda.

Petua memilih sofa 3 tempat duduk ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

 

Leave a Comment