Petua untuk menghias bilik anda dengan kertas dinding

Salah satu bahan yang paling dicari untuk menyesuaikan persekitaran ialah kertas dinding . Dan ia tidak kurang. Produk, pada masa kini, mempunyai kualiti yang unggul. 

Ia boleh digunakan dengan mudah pada pelbagai permukaan rata, mempunyai corak cetakan yang pelbagai dan dapat digabungkan dengan baik dengan pelbagai model hiasan. Ini adalah kes dengan bilik, sebagai contoh. 

hiasan bilik dengan kertas dinding

Berita terkini dalam kertas dinding 

Menghias dengan kertas dinding bukanlah perkara baharu. Sejak zaman istana, dalam tempoh neoklasik sejarah dunia, orang ramai telah mula menemui kemungkinan bahan ini. 

Tidak lama kemudian, idea untuk menyesuaikan rumah dengan produk ini menjadi popular – tetapi hanya di mahkamah. Berita terbesar sekarang ialah pelbagai pilihan kertas di pasaran, membolehkan mereka digunakan di rumah.

Akhirnya, pada zaman kontemporari, kertas dinding telah menjadi yang paling digemari oleh pereka dan arkitek, muncul dalam banyak lagi cadangan mereka. 

Perkara yang menarik ialah semakin banyak ia digunakan dalam projek, semakin banyak pengeluar merasakan keperluan untuk memperbaikinya. Teknologi baharu telah membantu melancarkan kertas dengan lebih berkualiti, mempunyai lapisan tambahan yang membantu bahan menjadi tahan.

hiasan bilik dengan kertas dinding

Projek oleh Espaço do Traço Arquitetura Pada masa ini, mudah untuk mencari beratus-ratus pilihan kertas dinding yang berbeza di kedai. Kertas ini didatangkan dalam pelbagai cetakan, yang boleh menyumbang kepada penghiasan cadangan dalam banyak gaya, dengan garis klasik atau moden. 

Antara model, yang paling menarik perhatian pembeli ialah model yang menyerupai tekstur batu, bata, konkrit, fabrik, potongan kertas dan banyak lagi.

Terdapat begitu banyak alternatif yang mengejutkan walaupun mereka yang bekerja dalam bidang itu. Sesuatu yang telah mengubah senario adalah penciptaan kertas baru-baru ini dengan komposisi yang mengandungi vinil, memberi peluang untuk menggunakan produk ini di kawasan basah. Ini berlaku untuk bilik seperti dapur, bilik dobi dan tandas. Pengecualian adalah untuk kawasan dengan pemasangan injap air dan pendedahan kepada kelembapan berlebihan.

hiasan bilik dengan kertas dinding

Cara menggunakan kertas dinding dalam hiasan

Jadi, sudah diketahui bahawa terdapat lebih banyak kertas dinding yang berbeza di pasaran hari ini, sesuai untuk kawasan kering atau basah. Rangkaian tertentu produk ini adalah hasil daripada pelancaran trend dalam hiasan dalaman. Pencarian untuk kesan visual tertentu adalah apa yang telah menggerakkan pengeluar untuk sentiasa memperbaharui tawaran mereka. Anda boleh membuat jalur panjang atau butiran kecil pada dinding dan perabot dengan kertas.

Satu idea untuk menggunakan kertas dinding adalah sebagai latar belakang untuk rak TV, menggantikan panel besar. Kertas juga berfungsi dengan baik pada dinding bertentangan dengan cermin. 

Juga dalam dana khusus. Di bahagian atas papan sisi – di bawah lapisan kaca. Menanda kawasan sofa di ruang tamu dan meja di pejabat. Dan juga mungkin menggunakan kertas untuk menyesuaikan objek kecil, seperti kotak hiasan.

Projek oleh Maíra Schaeffer

Menghias bilik dengan kertas dinding

Bilik tidur adalah persekitaran di dalam rumah yang boleh mempunyai hiasan yang banyak mendapat manfaat daripada kertas dinding . Semua dinding anda boleh ditutup dengan kertas atau hanya kawasan strategik, seperti kawasan di belakang kepala katil. 

Penghayatan alam sekitar boleh menjadi lengkap, menjadikan tempat itu lebih ceria, santai atau lebih canggih dan halus.

Untuk persekitaran kanak-kanak, pertaruhan besar ialah kertas dengan reka bentuk bertema, dikaitkan dengan dunia kanak-kanak – terutamanya watak kartun. 

Orang muda, sebaliknya, mungkin lebih suka meletakkan peranan di dalam bilik tidur mereka yang lebih tegas menyatakan cita-cita atau hobi – seperti muzik, bola sepak, alam semula jadi dan banyak lagi. Dan untuk bilik double, peranan yang lebih neutral adalah pilihan terbaik.

Pada masa ini, model kertas yang sangat popular ialah TNT, dengan kata lain, “kain bukan tenunan”, yang memberikan sentuhan berbeza pada permukaan. Masih terdapat kertas yang menyerupai kulit haiwan, yang mempunyai arab dan logam, yang telah menjadi sebahagian daripada cadangan hiasan bilik. 

Reka bentuk oleh Patricia Kolanian Pasquini The kertas dinding hiasan adalah cepat dan praktikal, tidak kemas! Jom, cuba di rumah!

Petua hiasan bilik kertas dinding ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment