Petua untuk menjimatkan apabila menghias bilik tidur anda

Ramai orang memutuskan untuk menukar perabot di dalam bilik. Dengan peredaran masa adalah mungkin bahawa perabot menjadi monoton atau ia tidak menyesuaikan diri dengan keperluan kita. Walau bagaimanapun, ramai keluarga teragak-agak untuk membuat perubahan ini kerana takut membelanjakan sejumlah besar wang. Dalam hal ini, adalah berguna untuk mengetahui bahawa terdapat beberapa helah untuk menukar perabot dengan cara yang berpatutan. Dalam artikel ini kami akan menyemak yang paling ketara, daripada perundingan laman web seperti  colchonesaznar.com  kepada memulihkan perabot lama.

Ambil kesempatan daripada tawaran industri

Keluarga sering terpaksa melepaskan produk yang paling mereka sukai atas sebab kewangan. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya berlaku jika kita mengambil berat tentang tawaran dan promosi rumah perabot. Dengan cara ini, kita boleh memiliki barangan yang ideal dengan harga yang lebih murah. Contohnya ialah sofa lipat, yang biasanya mempunyai harga yang lebih tinggi daripada katil sofa konvensional dan boleh didapati pada harga yang berpatutan semasa tempoh jualan.

Untuk mendapatkan diskaun terbaik, adalah penting untuk mengetahui  tempoh jualan serta hari seperti  Black Friday untuk tilam . Cadangan yang baik ialah melanggan surat berita kedai yang paling kami sukai.

Di samping itu, kedai biasanya juga menawarkan pembelian bersama beberapa elemen, supaya ia lebih murah daripada melakukannya secara berasingan. Contohnya ialah pek tilam dan sofa. Memilih untuk promosi ini akan mengurangkan harga produk. Kedai juga mungkin menawarkan diskaun untuk jenama terkemuka tertentu dalam industri, seperti tilam pikolin.

Guna semula perabot

Walau bagaimanapun, jika apa yang kita mahukan ialah memperbaharui perabot di dalam bilik tanpa perlu membeli semua perabot itu semula, pilihan yang baik ialah mengubah suainya. Untuk melakukan ini, adalah mungkin untuk menggunakan beberapa helah, seperti mengecat perabot dengan warna yang berbeza atau menggunakan varnis yang berbeza. Begitu juga, ia juga mungkin untuk menukar elemen kecil, seperti tombol atau memasukkan cermin dalam kabinet, sebagai contoh. Amalan ini sering memberikan apartmen baru dengan perabot yang diberikan oleh saudara-mara atau kenalan kepada kita.

Dalam proses ini, kreativiti adalah kunci, jadi ia adalah mudah untuk merangsangnya sebanyak mungkin. Untuk itu, dinasihatkan untuk menyemak majalah hiasan dan laman web yang boleh memberi inspirasi kepada kita.

Walaupun ini adalah cara yang murah untuk menukar perabot di bilik tidur, selalunya tidak mencukupi untuk mendapatkan semua perkhidmatan yang diperlukan oleh keluarga.

Bina perabot baru

Sejak kebelakangan ini, trend Do It Yourself telah menjadi popular  , di mana pengguna memberi kebebasan kepada imaginasi mereka dan mempraktikkan semua kemahiran manual mereka. Sukar untuk membina elemen secara bebas seperti sofa, kerana kita boleh merosakkan punggung kita dengan tidak bersandar pada sokongan yang sesuai. Namun, ada unsur lain yang boleh kita bina sendiri. Ini adalah kes dengan meja sisi katil kecil atau meja meja.

Ia adalah cara yang murah untuk menyediakan bilik tidur, walaupun mungkin ia boleh menjadi lebih susah dari segi kemahiran dan cara.

Leave a Comment