Pinggan makan pakai buang: pilihan terbaik untuk pesta musim panas anda

Apabila bercakap tentang penganjuran parti, yang penting adalah praktikal. Tuan rumah pun kena enjoy, sebab tu penting cari penyelesaian mudah yang tidak merumitkan hidup kita. Dan konsep kepraktisan itu meliputi segala-galanya: menu, hiasan dan, terutama sekali, peralatan dapur.

Tetapi bagaimana anda membuat perayaan di rumah selesa dan mudah? Terdapat alternatif yang berbeza, ada yang lebih murah daripada yang lain. Ini semua soal menimbang kebaikan dan keburukan.

Pinggan makan pakai buang

Perkhidmatan makanan dan minuman adalah bahagian yang paling menyusahkan dalam sesuatu perayaan, terutamanya jika bilangan tetamu ramai. Pinggan, gelas, gelas, kutleri … bahannya membiak dan apabila mencucinya ia menjadi mimpi ngeri. Itulah sebabnya adalah dinasihatkan untuk menggunakan  pinggan mangkuk musim panas pakai buang , yang selain menonjol membolehkan anda menjimatkan masa dan usaha.

Keselesaan tidak serasi dengan keanggunan dan hari ini pinggan mangkuk musim panas tiada kaitan dengan pinggan plastik putih lama. Mereka adalah produk yang menonjol yang dihiasi dengan cara yang sangat berbeza. Terdapat plat dengan unsur bunga, model biasa dengan warna dan unit dengan estetika oriental. Kebanyakannya  diperbuat daripada kadbod  dan boleh didapati dalam bentuk bulat atau persegi.

Untuk mengetahui model dan boleh memilih, perkara yang paling praktikal ialah menggunakan internet. Dalam  RM Fiestas  anda boleh menemui katalog produk yang banyak pada harga yang sangat menarik. Hidangan biasanya masuk dalam pakej 8 unit.

Cawan, gelas, jag … semua barang pakai buang ini kini dihasilkan dengan  reka bentuk yang sangat elegan , yang membolehkan meja solek tanpa sebarang kompleks. Dan begitu juga dengan kutleri. Model semasa adalah tahun yang jauh dari garpu dan pisau putih biasa yang kami beli di kedai berbilang harga. Ia adalah barangan yang cantik dan tahan yang diperbuat daripada  plastik , kebanyakannya mempunyai pemegang berwarna dan biasanya disajikan dalam bungkusan 10 unit.

Napkin berhias

Semasa menyediakan meja, alas meja memainkan peranan yang sangat penting, sama seperti pinggan mangkuk dan kutleri. Dalam bidang ini, bahan pakai buang juga semakin menarik. Pasaran menawarkan serbet yang dihiasi dengan jumlah motif yang tidak terhingga: bunga, daun, tumbuhan, buah-buahan, haiwan, sempadan, ilustrasi kanak-kanak … cadangan itu luas dan menyesuaikan diri dengan setiap jenis perayaan.

Bagi alas meja, pilihan terbaik adalah warna pepejal, yang digabungkan dengan sempurna dengan serbet bercetak dan peralatan makan. Dan jika kita mahukan sentuhan yang lebih elegan, terdapat juga pelari meja disediakan. Semua produk ini diperbuat daripada kertas lembut dan kalis. Napkin biasanya terdiri daripada tiga lapisan dan dibentangkan dalam pek 20 unit.

Hiasan perayaan

Untuk melengkapkan suasana perayaan, anda tidak boleh terlepas barangan hiasan, seperti tanglung atau jalur kertas. Ia boleh digantung di siling, pintu dan tingkap, atau di pokok jika anda mempunyai taman. Kalungan juga membantu mewujudkan suasana, tetapi produk yang paling sesuai dipakai di pesta ialah  tudung bawal kertas tisu . Mereka datang dalam warna yang berbeza dan menambahkan sedikit sentuhan kecanggihan kepada alam sekitar.

Kelebihan barang pakai buang

Item sekali guna telah menjadi sumber yang semakin digunakan apabila menganjurkan acara.  Pinggan makan pakai buang sering digunakan walaupun dalam  katering peringkat tinggi . Sebabnya adalah keselesaan, tetapi terdapat juga sebab tambahan lain:

  • Keselesaan

Mencuci pinggan mangkuk dan kutleri kotor selepas perayaan adalah tugas yang tidak pernah anda rasa ingin lakukan. Jika bilangan pengunjung adalah tinggi, jumlah hidangan terkumpul boleh menjadi penting. Di samping itu, mereka biasanya sangat kotor, dengan sisa kek yang sukar untuk dikeluarkan.

Dengan produk pakai buang, anda tidak perlu memikirkan tentang membasuh pinggan. Ia hanya perlu mengeluarkan sisa makanan dan menyusunnya. Terdapat orang yang membuang pinggan ke dalam tong sampah bersama-sama dengan sisa. Ia praktikal, tetapi tidak begitu menghormati alam sekitar. Tiada kos untuk mengasingkan sisa organik dan membuang pinggan dan cawan pakai buang ke dalam bekas yang betul.

  • Kebersihan

Pinggan makan pakai buang dan kutleri ditutup dengan sempurna, supaya kotoran tidak masuk dan sedia untuk digunakan. Ini menjamin kebersihan yang sempurna dalam perkhidmatan makanan. Di samping itu, pada pinggan kaca atau seramik dan, terutamanya pada kutleri logam, sisa makanan boleh kekal selepas dibasuh. Dengan bahan sekali guna, masalah itu tidak wujud.

  • Menghormati alam sekitar

Pinggan makan pakai buang, kutleri dan linen meja dibuat daripada bahan kitar semula, yang boleh dibuang ke dalam bekas yang sepadan untuk penukaran seterusnya.

  • Menyimpan

Satu lagi faktor positif ialah penjimatan. Terdapat peralatan makan sekali pakai pada harga yang sangat berpatutan dan perkara yang sama berlaku dengan serbet dan alas meja. Dalam perayaan cermin mata dan pinggan sentiasa rosak, jadi ia adalah lebih mudah untuk menggantikannya dengan bahan sekali pakai.

Leave a Comment