Reka bentuk dewan. Warna tersuai

Dalam reka bentuk ruang tamu, adalah keutamaan untuk memilih nada warna yang betul  untuk membesarkan bilik secara visual dan oleh itu langkah pertama untuk  hiasan bilik kecil. Walaupun kadangkala ia kelihatan tidak penting, sebenarnya warna boleh mengubah bilik secara drastik.
reka bentuk bilik tersuai

Hiasan ruang tamu berwarna moden

Bilik kecil hendaklah dicat dengan warna sejuk seperti kelabu, biru dan hijau, dalam warna neutral dan lembut tanpa melupakan putih. Anda boleh melakukan beberapa kombinasi tetapi sentiasa bermain dengan palet nada lembut ini. Siling harus dicat dengan warna yang lebih terang daripada dinding untuk menjadikan bilik kelihatan lebih tinggi dan lebih luas. Reka bentuk ruang tamu yang dibuat dengan tona ini menjemput anda untuk menonjolkan elemen hiasan yang anda inginkan dan mencapai persekitaran yang sangat selesa.
hiasan ruang tamu kecil ikea

Rak untuk ruang tamu kecil

Jika anda tidak suka dinding licin, anda boleh berani dengan alasan yang memberikan kedalaman pada dinding, iaitu, seolah-olah ada di luar, contohnya bangunan bandar besar atau beberapa lukisan abstrak yang menonjolkan dinding, tetapi jangan lupa bahawa anda boleh mendapatkan amplitud dengan penempatan gambar atau cermin yang sesuai .

Pada masa ini trend hiasan 2018  ialah peletakan vinil hiasan , mural foto , dinding dengan kertas dinding atau penutup dengan panel hiasan .

 

Dinding ruang tamu kecil

Hiasan ruang tamu kecil moden

bilik berwarna neutral

Mengecat dinding ruang tamu neutral kecil dengan warna putih

Warna-warna perabot dan upholsteri juga sangat menarik kerana mereka mengikut garisan warna yang ditunjukkan untuk mencapai keharmonian yang diperlukan yang diperlukan oleh reka bentuk bilik kecil yang baik.

Tetapi jika anda berani atau pakar, anda boleh memilih untuk menghiasi ruang tamu dengan satu warna utama dan mencipta hiasan dalam warna merah atau bermain dengan hiasan hitam .
Hiasan warna ruang tamu kecil memanjang

Idea reka bentuk ruang tamu memanjang

Warna reka bentuk ruang tamu

Warna kusyen dan kerusi berlengan memecahkan warna neutral

Reka bentuk bilik dengan cara yang diperibadikan dan murah

Bilik darjah yang kecil memerlukan, mungkin, analisis yang lebih besar tentang perkara yang sebenarnya kita inginkan. Itulah sebabnya kedai yang menjual perabot modular dengan saiz dan model yang berbeza pada harga yang baik boleh menjadi alternatif yang baik; bilik  reka bentuk ikea mempunyai katalog yang luas yang boleh kita pelajari. Dan ia juga mempunyai program reka bentuk bilik percuma yang tersedia untuk pelanggannya (terdapat juga program  reka bentuk bilik 3d )
Hiasan bilik kecil memanjang

Hiasan bilik kecil memanjang

reka bentuk ruang tamu gaya desa

Hiasan bilik desa kecil

Bagaimanapun, dan seperti yang selalu kami pertahankan dalam blog hiasan  ini , perkara yang paling penting ialah mewujudkan persekitaran di mana anda gembira bersama keluarga dan rakan-rakan anda. Kekal yang bercakap tentang anda dan mempunyai sentuhan peribadi anda; jika anda ingin melabur wang yang banyak, bagus. Tetapi jika anda mahu atau perlu berbelanja sedikit, anda tidak perlu menghalang beberapa ruang yang cantik dengan hiasan kos rendah .

Gambar reka bentuk ruang tamu tersuai

bilik tamu reka bentuk gaya peribadi

reka bentuk ruang tamu

salon-reka bentuk tersuai

reka bentuk ruang tamu berwarna

reka bentuk-ruang-tamu-permaidani

 

tirai-warna-ruang tamu-reka bentuk

reka bentuk ruang tamu reka bentuk-perabot-ruang tamu murah

ruang tamu-reka bentuk asli

ruang tamu-reka bentuk moden

warna dalam reka bentuk ruang tamu

reka bentuk ruang tamu asli

reka bentuk ruang makan

reka bentuk ruang tamu kecil

reka bentuk ruang tamu

bilik reka bentuk kos rendah

salun reka bentuk 2017

hiasan-ruang-tamu-2017

ruang tamu-sofa-moden

salon-kos-rendah-moden

ruang tamu putih-dan-coklat

reka bentuk ruang tamu

ruang tamu kecil-nada neutral

sofa-reka bentuk-ruang tamu

salon reka bentuk-2017

ruang tamu-reka bentuk-kelabu-putih

reka bentuk salon

reka bentuk salon

bilik reka bentuk

reka bentuk ruang tamu

reka bentuk salon

Sebahagian daripada imej ini boleh didapati di dizainall.com

Leave a Comment