Ruang Zen di rumah: hiasan untuk bersantai

Anda tahu sudut yang menarik yang anda hanya perlu lihat untuk bermain dan berehat? Ini adalah ruang zen ! Selepas hari yang memenatkan, sangat bagus untuk mempunyai tempat untuk memperbaharui tenaga anda atau mendapatkan inspirasi awal untuk hari yang akan datang. Tempat untuk berehat dari kerisauan rutin dan meluangkan masa untuk diri sendiri. Bagaimana pula dengan mewujudkan ruang yang lebih damai di rumah anda ? Ia tidak mengambil banyak masa dan kualiti hidup anda berterima kasih kepada anda! Semak petua yang telah kami pisahkan:

Bagaimana untuk menyediakan ruang zen?

Sinonim dengan keselesaan dan kesederhanaan, ruang Zen sangat praktikal . Yang ideal adalah untuk mengelilingi diri anda dengan objek yang membawa tenaga yang baik dan ada kaitan dengan anda. Kusyen, permaidani, selimut, buaian dan banyak hijau tidak boleh hilang!

Apabila memilih bahagian rumah untuk menyediakan persekitaran Zen , adalah penting untuk menyemak kejadian cahaya semula jadi, ini membuat semua perbezaan.

 

menghiasi ruang zen

Kami telah menyebut perkara penting di atas, bukan? Lihat setiap satu dengan lebih tenang:

Kusyen mencipta perasaan selesa secara semula jadi. Ia adalah kad bebas, kerana mudah untuk memasukkannya ke dalam persekitaran dan ia boleh menjadi kunci atau lebih bijak. Warna dan cetakan yang dipilih untuk penutup akan membuat semua perbezaan dalam hiasan. The ruang Zen mempunyai kaitan dengan kebebasan , rasa sudah tiba masanya untuk memilih!

 

    

Perabot desa akan memberi anda perasaan dekat dengan unsur-unsur alam semula jadi. Meja kopi adalah pilihan yang bagus untuk ruang zen juga .

 

Futon adalah keseronokan dalam mana-mana persekitaran, tetapi dalam ruang Zen adalah penting , tiada yang lebih baik untuk berehat dan membaca buku yang bagus, berehat atau bermeditasi. Terdapat beberapa saiz dan ada yang datang dengan tapak boleh laras, yang boleh berada dalam lebih daripada satu kedudukan.

 

Selimut adalah serba boleh dan bagus untuk memberikan wajah baharu kepada mana-mana persekitaran. Tambahan pula, mereka menyampaikan perasaan selesa. Ia boleh digunakan pada futon atau bantal dan dalam buaian untuk suasana Zen yang  selesa .

 

 

hijau di ruang zen

Tidak ada yang lebih zen daripada memasukkan unsur-unsur alam semula jadi ke dalam alam sekitar. Tumbuhan memperbaharui udara dalam persekitaran dan membantu mengawal suhu tempat, mewujudkan iklim yang lebih menyenangkan. Tetapi jika anda tidak mempunyai banyak ruang untuk hijau, maka tiada apa yang perlu dirisaukan. Melabur dalam terarium, ia semakin meningkat dan telah memenangi ramai peminat. Mudah dibuat, ia boleh dihasilkan dalam pelbagai saiz, semuanya bergantung pada kreativiti anda. Ketahui cara membuatnya  di sini !

 

alam semula jadi di rumah

Ruang Zen semuanya bagus ! Dengan petua ini, anda boleh mendapat inspirasi dan menyediakan petua anda, bukan?!

Beritahu kami kemudian!

Leave a Comment