Semua yang anda perlu tahu tentang hiasan Montessori

Apabila kita bercakap tentang hiasan kanak-kanak, kemungkinannya tidak terkira banyaknya, terdapat satu siri palet warna, perabot yang boleh kita gunakan dan objek untuk menghias. Tetapi adakah anda pernah berhenti untuk berfikir tentang menyertai hiasan bilik tidur anak anda dengan perkembangannya? Itulah hiasan Montessori . Adakah anda ingin tahu sedikit lagi? Jadi ikut kami!

Pertama, siapa Maria Montessori?

The katil dalam hiasan Montessori adalah mungkin salah satu perkara yang terbaik yang diketahui untuk kaedah ini, kerana ia mempunyai bentuk yang sangat berbeza. Sebaik-baiknya, ia harus menggantikan katil bayi dan atas sebab ini ia harus dilakukan pada ketinggian minimum, supaya bayi boleh keluar dari perabot dan bergerak dengan merangkak atau mengambil beberapa langkah pertama. Untuk menjadikan persekitaran lebih selesa dan selamat untuk bayi bergerak dengan bebas, anda boleh meletakkan permaidani atau permaidani lembut di atas lantai.

menggunakan cermin

Suku Montessori

Pernahkah anda berhenti untuk berfikir bahawa melihat diri anda adalah salah satu cara terbaik untuk mengenali diri anda? Cermin dialu-alukan dalam jenis hiasan ini, kerana ia menggalakkan hubungan antara kanak-kanak dan diri mereka sendiri. Ia mesti dipasang pada ketinggian minimum dan dipasang dengan berhati-hati supaya kemalangan dapat dielakkan.

rak buku dan almari pakaian

dekorasi-montessori

Apakah yang paling kanak-kanak suka lakukan apabila mereka memulakan langkah pertama mereka? Terokai dunia, temui objek baharu sudah tentu. Atas sebab ini, dalam hiasan Montessori, rak, almari pakaian dan almari pakaian juga harus berada pada ketinggian kanak-kanak supaya mereka boleh mengambil apa sahaja yang mereka rasa. Apabila memilih objek hiasan untuk perabot ini, penjagaan mesti diambil untuk mengelakkan perkara yang boleh menyebabkan kecederaan atau kemalangan lain.

sudut mainan

Ini adalah sudut yang harus difikirkan dengan cara yang istimewa, kerana aktiviti dan permainan sangat penting untuk perkembangan kanak-kanak. Dalam ruang keutamaan ini untuk mainan pendidikan dan buku kecil yang penuh dengan warna dan tekstur. Untuk menjadikan persekitaran lebih menyenangkan, anda boleh menggunakan tikar kanak-kanak di atas lantai.

hiasan-montessori

Memilih barang untuk menjadikan persekitaran lebih cantik

Kami telah pun bercakap tentang perabot dan mainan dan kini kami akan bercakap tentang objek hiasan yang boleh menambah sentuhan istimewa itu pada bilik anak anjing anda. Seperti semua item lain yang disebutkan di atas, perhiasan untuk menghiasi alam sekitar juga mesti mengikut premis utama hiasan Montessori : berada di ketinggian mata kanak-kanak. Objek yang membawa warna dan bentuk adalah pilihan yang baik, kerana ia boleh membantu merangsang pembelajaran.

Sekarang anda mempunyai inspirasi untuk mencipta hiasan Montessori , mulakan kerja!
Nikmati dan tinggalkan di sini dalam komen pendapat anda tentang gaya hiasan ini!

Leave a Comment