Semua Yang Anda Perlu Tahu Tentang Kepala katil

Adakah anda berfikir untuk menukar hiasan bilik tidur anda? Jadi kita perlu bercakap tentang subjek yang sangat penting: kepala katil . Tidak, anda tidak salah membacanya, karya ini penting untuk memberikan sentuhan istimewa kepada alam sekitar, anda tahu? Dan itulah sebabnya kami telah memisahkan beberapa petua yang sangat menarik untuk anda bertaruh pada bahagian yang betul. Semak keluar!

Kepala katil untuk apa?

Pada masa lalu, memikirkan tentang kepala katil tidak begitu penting, kerana ia sudah dimasukkan ke dalam perabot. Tetapi pada masa kini, dengan kemunculan model kotak, kepala katil mula mempunyai beberapa fungsi berbeza seperti penyusunan persekitaran, hiasan, keselesaan dan praktikal. Banyak model telah menggabungkan pilihan meja malam untuk memudahkan susunan perabot dalam persekitaran, yang lain mempunyai penutup berkuitif untuk keselesaan yang lebih tinggi dan terdapat beberapa kepala katil yang merupakan barangan hiasan sebenar yang menampilkan reka bentuk yang berbeza.

Bahan yang digunakan untuk membuat kepala katil

Bahan yang digunakan adalah pelbagai yang mungkin, dari kayu, upholsteri, akrilik dan juga pelekat, yang hanya hiasan. Pilihannya banyak bergantung pada sentuhan yang ingin anda berikan pada bilik anda. Mari kita pergi ke bahan untuk jenis kepala katil yang paling biasa:

upholsteri

The palet adalah demam dalam hiasan dan berkhidmat untuk hanya kira-kira segala-galanya, termasuk membuat kepala katil yang indah. Pilihan ini membolehkan anda melakukannya sendiri tanpa perlu membelanjakan wang untuk buruh. Tetapi inilah petua penting: pasir kayu palet dan sapukan beberapa lapisan kalis air sebelum memasangnya di dalam bilik anda.

Pelekat

Kekurangan wang untuk melabur dalam kepala katil yang bagus ? Pelekat adalah pilihan yang baik untuk mereka yang ingin menjimatkan wang tanpa berputus asa. Perkara yang menarik tentang bekerja dengan item ini ialah dapat menyesuaikan kepala katil, menjadikan sesuatu yang unik yang mempunyai wajah anda.

Pencahayaan untuk sentuhan istimewa

6b6dc8b48498332497571a593c92e394

Pencahayaan sangat penting untuk mana-mana persekitaran dan di dalam bilik tidur ia boleh dikerjakan secara tidak langsung. Meletakkan beberapa lampu berintensiti rendah pada kepala katil boleh menambahkan sentuhan canggih pada persekitaran, menjadikan bilik anda lebih cantik.

Tetapi bagaimana jika saya mahu membuat kepala katil saya sendiri?

Jika anda sudah mempunyai kepala katil, tetapi hanya mahu memberikan bilik sentuhan istimewa, pilihannya ialah menutupnya dengan fabrik yang berbeza. Untuk membetulkan salutan adalah mungkin untuk bekerja dengan gam atau staples. Jika idea anda adalah untuk mengotorkan tangan anda dan memulakan segala-galanya dari awal, sedar bahawa anda memerlukan beberapa alatan seperti jigsaw, stapler permaidani dan beberapa skru, sebagai tambahan kepada bahan mentah iaitu kayu dan upholsteri jika anda mahu. menghias . Pilihan yang lebih mudah ialah memesan kepala katil daripada penyambung yang dipercayai dan menambah sentuhan kemasan dengan menggunakan fabrik dan upholsteri.

Xênia Virginie membuat video yang sangat menarik menerangkan langkah demi langkah cara membuat kepala katil anda sendiri, cuma klik untuk melihat:

Adakah anda melihat bagaimana kepala katil adalah bahagian yang sangat penting untuk hiasan bilik tidur? Jadi, adakah anda menyukai petua itu? Tinggalkan pendapat anda dalam komen!

Leave a Comment