Seni Pita, trend baharu untuk persekitaran yang dihias

Anda tahu bahawa blog kami sentiasa berada di atas trend hiasan utama , bukan? Dan kami suka berkongsi dengan anda semua berita yang merevolusikan pasaran. Dan salah satu inspirasi yang baru-baru ini kami temui, tetapi kami sedang pertimbangkan, ialah Seni Pita . Pernahkah anda mendengar tentang aliran ini yang mengubah persekitaran yang dihias? Di sini di blog kami menyenaraikan inspirasi hebat untuk anda bertaruh pada idea ini!

Lagipun, apa itu Seni Pita?

Yang tiada pita Art lebih daripada satu bentuk seni di mana bahan mentah utama adalah pita pelekat. Betul, tiada cat, berus atau apa-apa jenis produk yang biasanya digunakan oleh artis. Bahan melekit boleh mengambil bentuk yang berbeza dan, bergantung kepada kreativiti dan inspirasi, karya seni sebenar dicipta hanya dengan menggunakan pita pelekat.

The Tape Art bukan trend baru-baru ini dan dia dilahirkan di yang pertengahan-60/70 dengan letupan grafiti di pinggir bandar Amerika. Dari masa ke masa, pergerakan itu berkembang dan merebak ke tempat lain di dunia, termasuk, di Brazil, Tape Art berusia kira-kira 10 tahun dan kini ia menyerang hiasan dan mewakili cara menghias yang sangat menjimatkan dan kreatif .

Seni Pita berada di jalanan…

Dan dalam hiasan juga!

Sedar bahawa dengan Seni Pita anda boleh membuat reka bentuk yang paling berbeza dan menggunakan serta menyalahgunakan bentuk geometri. Untuk lebih berani, ia berbaloi untuk mencipta siluet haiwan dan juga orang dengan pita pelekat. Okay, untuk sampai ke tahap seni ini, hanya dengan banyak latihan, tetapi hasilnya cantik!

Dan permukaan tidak semestinya putih, ok? Idea lain untuk menggunakan Seni Pita dan meninggalkan persekitaran yang elegan ialah mengecat dinding dalam warna yang lebih gelap dan kemudian menggunakan pita pelekat warna yang lebih terang, untuk menghasilkan kontras yang lebih besar. Salah satu ilham malah menggunakan segulung pita emas.

Bangau kepelbagaian jenis pita pelekat yang paling pelbagai setiap ekspresi artistik akan menghasilkan hasil yang berbeza. Anda boleh menggunakan pita elektrik, pita sekolah, pita setem, pita pembungkusan, Pita Perak, bagaimanapun, tidak mengapa. Sebagai pita pelekat, ia berfungsi, kerana yang penting di sini ialah perkara yang anda lakukan dengan mereka semasa proses penciptaan. Hanya ambil perhatian: permukaan yang akan menerima pita pelekat mestilah bersih , bebas daripada kelembapan dan sangat licin untuk menjamin hasil yang baik. Ah, berbaloi juga untuk memastikan pita pelekat itu melekat pada permukaan, bukan? Lagipun, kami tidak mahu idea itu tersangkut dengan mudah.

Dan sesiapa yang menganggap seni pita eksklusif untuk dinding adalah salah. Dinding, sudah tentu, adalah kanvas yang luar biasa untuk jenis ekspresi ini, tetapi perlu diingat bahawa pintu, perabot, dan siling itu sendiri boleh menetapkan pentas untuk apa yang anda mahukan.

Petua untuk bermula dengan Seni Pita

Jadi, adakah anda rasa ingin menggunakan Seni Pita di rumah , apartmen atau pejabat anda? Sebagai tambahan kepada inspirasi yang telah kami berikan kepada anda, kami mempunyai petua hebat lain. Semak keluar!

  • Pilih ruang yang baik: seperti yang kita bincangkan semasa teks, adalah sangat penting untuk mengetahui sama ada pita pelekat mempunyai lekatan penuh pada permukaan tempat anda ingin menggunakan Seni Pita dan jika anda tidak akan menghadapi sebarang masalah lagi dengan kelembapan. Mengikut premis ini, anda boleh menggunakan teknik ini di mana-mana sahaja. Sama ada di ruang tamu, dewan masuk mahupun di kepala katil.
  • Mulakan dengan reka bentuk yang ringkas: ok, reka bentuk pita pelekat yang paling hebat adalah reka bentuk yang semuanya canggih dan penuh dengan teknik, namun, hanya latihan yang sempurna. Jadi, mulakan Seni Pita dengan bentuk geometri yang lebih ringkas dan tiada kesilapan! Cadangan yang bagus ialah membuat garis besar tentang perkara yang ingin anda lakukan di atas kertas, kerana ini mengelakkan pembaziran, kerana anda tidak menjalankan eksperimen secara langsung dengan pita pelekat.
  • Cari inspirasi: inspirasi yang kami pisahkan di sini bukanlah 1% daripada semua yang anda temui di internet. Tapak seperti Pinterest dan Tumblr penuh dengan idea yang sangat setia untuk mereka yang memulakan Seni Pita . Patut dilihat!

Sangat menarik trend hiasan baru ini , bukan? Sekarang beritahu kami di sini dalam ulasan pendapat anda tentang teknik ini dan jika, secara kebetulan, anda telah menggunakan pita pelekat di rumah anda.

Leave a Comment