Templat meja malam yang hebat untuk bilik tidur anda

Meja sisi katil atau meja malam ialah perabot yang tidak akan ketinggalan zaman. Ia tidak semestinya penting dalam tetapan dalaman, namun, ia boleh menjadi pelengkap yang ideal dalam hiasan pelbagai bilik – daripada pasangan kepada orang muda, tetamu dan kanak-kanak.

Terdapat banyak pilihan meja malam yang cantik untuk dijual di kedai. Dan menambahkannya pada kepingan hiasan lain, kita boleh membuat kombinasi menarik yang tidak terkira banyaknya dengan model meja malam yang berbeza . Lihat bagaimana.

Cara menggunakan meja malam dalam hiasan

Meja sisi katil boleh digunakan untuk pelbagai tujuan dalam hiasan dalaman . Secara umum, ia sentiasa digunakan dalam tetapan bilik tidur, tetapi ia boleh digunakan semula di kawasan lain di rumah – sebagai laci di pejabat rumah, contohnya. 

Walau bagaimanapun, pelayan telah direka oleh pereka bentuk untuk menyokong objek yang mungkin kita inginkan dalam jangkauan tangan kita semasa kita berbaring.

Lampu tambahan boleh diletakkan di atas meja malam dan juga pelbagai aksesori dan barangan peribadi, seperti telefon bimbit, ubat-ubatan, buku dan perhiasan kecil. 

Mungkin kerana penambahan ini meja sisi katil, dalam banyak kes, menarik lebih banyak perhatian daripada pemerhati daripada katil itu sendiri. Pada masa lain, apabila mereka digabungkan dengan kepala katil, mereka akhirnya tidak disedari.


templat meja malam

Hakikatnya ialah perbezaan dalam meja sisi katil melangkaui estetika. Mereka membantu orang ramai mendapatkan apa yang mereka mahu pada waktu tidur berhampiran. 

Mereka juga membantu penghias untuk menandakan kawasan katil pada pelan bilik tidur. Dan mereka juga boleh digunakan penskalaan untuk menganggarkan peredaran yang baik di sekeliling perabot ini. Dalam erti kata lain, kehadiran mereka dalam senario menyumbang kepada keselesaan yang lebih besar.


Model Meja Malam di Bilik Anda

Seperti yang dikatakan sebelum ini, model meja malam boleh menjadi sekutu yang sangat baik dalam hiasan bilik tidur. Mengetahui cara memilih perabot yang betul membantu meningkatkan komposisi. Syukurlah, semua jenis model boleh didapati di kedai. 

Terdapat contoh yang sangat sesuai untuk persekitaran kecil dan besar, sentiasa membantu mengoptimumkan setiap ruang dengan lebih baik. Dan ia juga mungkin untuk memesan sekeping saiz yang dikehendaki daripada pengilang.

Yang penting ialah ketinggian hamba adalah berkadar mengikut ketinggian katil – tidak pernah melepasi garisan tilam atau tinggal 10cm di bawahnya. Gaya bahagian ini juga harus konsisten dengan hiasan bilik, menjadikan tempat itu senyaman mungkin. Ia boleh menjadi sentuhan kecanggihan yang sempurna dan juga kelonggaran untuk alam sekitar. Jadilah kreatif apabila memilih templat meja malam untuk anda.

templat meja malam yang bersih
model meja malam klasik

Beberapa model meja malam

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, terdapat banyak model meja malam yang berbeza di pasaran – ada sesuatu untuk semua citarasa dan gaya bilik tidur. Masing-masing mengagumkan kerana kepelbagaian dan fungsinya juga. 

Perkara terbaik ialah sentiasa bertaruh pada kepingan yang paling memenuhi keperluan anda. Untuk bilik double, gabungan maksum adalah pelayan yang sama, dalam simetri. Tetapi, bagi golongan muda, formaliti ini boleh dielakkan.

Bagi mereka yang sukakan hiasan gaya lama, tip adalah yang dicipta dalam gaya retro atau yang lama, diperoleh semula daripada briket dan disesuaikan. 

Potongan yang paling tradisional, mudah didapati di kedai, adalah dalam bentuk segi empat tepat, diperbuat daripada MDF dan dalam warna putih. Tetapi, hiasan moden juga boleh kelihatan cantik dengan model meja sisi katil yang lain .

model meja malam dengan pencungkil gigi

Sebagai contoh, kita boleh mencipta hiasan desa dengan pelayan yang diperbuat daripada kayu perobohan. Hiasan gaya industri dengan pelayan yang diperbuat daripada bahan terpakai, seperti palet atau gendang. 

Hiasan klasik sudah kelihatan bagus dengan dicipta dalam garisan berliku-liku dan/atau dengan salutan cermin, memberikan gambaran bahawa persekitaran lebih besar. Dan futuris boleh mendapatkan kakitangan yang digantung.

model meja malam cermin
templat meja malam putih

Hidangan dalam warna yang tenang lebih mudah dipadankan dengan sebarang jenis hiasan. Tetapi, di rumah, anda boleh lari daripada yang konvensional dan bertaruh di atas meja dengan warna yang lebih terang dan pekat . 

Dan terdapat juga model dengan bahagian kaca, sangat indah. Jangan lupa: pilih  model meja malam yang akan membantu menonjolkan warna , tekstur dan kemasan reka bentuk bilik tidur anda, tanpa bersaing atau mengatasi persekitaran.

Selepas semua petua ini, adakah anda sudah memilih model meja malam untuk bilik tidur anda

Yang ini dengan hiasan meja malam telah dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment