Templat tepi katil yang menakjubkan untuk menyerikan bilik tidur anda

Meja sisi katil ialah perabot tambahan, tetapi ia tidak perlu diletakkan dalam hiasan. Lihat model meja malam  untuk menjadikan bilik anda lebih cantik!

Sebaik sahaja seseorang bangun di atas katil mereka, mereka mungkin perlu mencapai telefon bimbit mereka, mematikan penggera dan minum air. Jadi, perabot yang akan menyokong semua ini, yang akan menyokong semua objek ini, akan menjadi meja sisi katil atau meja malam . Jadi, bolehkah anda mengatakan bahawa bahagian ini berfungsi secara eksklusif , atau adakah ia mempunyai nilai estetik untuk hiasan bilik tidur juga? Ketahui lebih lanjut tentang templat meja malam di bawah .

Apa itu meja malam?

Semua orang boleh mengetahuinya, tetapi hanya sedikit yang cuba mentakrifkan apa itu meja malam . Nah, ia adalah perabot yang sangat kecil, objek yang sangat berguna dalam hiasan bilik tidur.

Dia mampu menyampaikan banyak personaliti dan melengkapkan sudut istimewa tetapi kosong di tepi katil. Ia juga boleh dibina dalam atau dipadankan dengan rupa kepala katil, menambah lebih nilai pada set.

Kesan meja malam pada hiasan bilik tidur

Meja sisi katil boleh menjadi perbezaan , ya, dalam hiasan bilik double atau single. Ia juga boleh menarik lebih banyak perhatian kepada pemandangan daripada katil – yang merupakan perabot yang paling penting dalam persekitaran bilik jenis ini.

Sepasang meja malam tidak semestinya kelihatan sama, tetapi ia harus digayakan agar sepadan dengan perabot yang lain, rupa yang akan menarik minat pengguna.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, meja malam sebenarnya adalah perabot sokongan. Mereka tidak semestinya perlu mempunyai petak tertutup untuk menyimpan objek. Dan ciri-cirinya boleh menjadi ringkas dan reka bentuknya minimalis.

Perkara penting ialah perkadaran mereka sesuai dengan fungsi mereka – dengan ketinggian sebaiknya hampir dengan katil. Lihat cara memilih meja malam yang sesuai untuk bilik tidur anda!


Templat sisi katil yang paling menakjubkan untuk mendapatkan inspirasi

Walaupun bilik tertentu kecil dan padat, anda patut cuba memasukkan meja malam ke dalam reka letak anda. Malah, ketiadaannya dirasai dalam komposisi di mana ia dibuang.

Oleh itu, ia adalah elemen yang perlu ada dalam senarai barangan kelengkapan rumah. Ia tidak akan ketinggalan zaman. Itulah sebabnya pengeluar telah melabur dalam begitu banyak model meja malam untuk katalog mereka.

Anda boleh melihat banyak meja malam yang berbeza untuk dijual di kedai – dalam gaya, saiz, bahan, warna dan kemasan yang berbeza.

Bahagian yang paling biasa adalah yang diperbuat daripada kayu pepejal, MDF dan MDP. Mereka mempunyai garis lurus dan tepi. Mereka biasanya dicat atau disalut dengan bilah atau lakuer putih. Dan mereka mempunyai laci, rak dalaman atau ceruk terbina dalam.

 

Meja malam yang paling biasa digabungkan dengan hiasan yang ringkas dan bersih. Tetapi apabila anda ingin mencipta sesuatu yang berani, anda perlu menarik perhatian kepada karya yang memberi kesan, yang menarik lebih banyak perhatian dan mampu membawa lebih banyak personaliti kepada alam sekitar.

Mungkin, dalam kes ini, ia akan menjadi koheren untuk cuba menambah set perabot dengan reka bentuk yang berbeza dan juga warna yang kuat.

The model nightstands moden mempunyai khas, butiran yang sangat halus. Sebagai contoh, bahagian atas kaca; struktur logam; kemasan cermin; penutup semula jadi; pemegang keluli tahan karat atau batu permata; dan banyak lagi.

Tetapi untuk mengetahui sama ada mana-mana daripada mereka akan sepadan dengan hiasan bilik anda, adalah perlu untuk merayu kepada rasa yang baik dan akal sehat.

 

models-created-mute-05
models-created-mute-02

Antara meja malam yang paling diminta oleh pengguna hari ini adalah beberapa dengan format yang sangat kreatif.

Bermula dengan pelayan gaya Provencal, yang kelihatan hebat dalam hiasan klasik. Juga yang bulat, seperti yang berbentuk dram, sesuai untuk gubahan juvana. Dan retro dan vintaj, bagus untuk ruang dengan suasana santai dan nostalgia.

models-created-mute-06

Dan untuk bilik yang sangat padat itu, pembuat perabot juga memikirkan penyelesaian. Untuk persekitaran seperti ini, penghias boleh bergantung pada meja malam yang sangat sempit – hanya rak atau modul, sangat mengingatkan meja sisi ruang tamu. Untuk kes ini, alternatif yang lebih baik ialah pemasangan kayu terancang – mungkin dipasang pada kepala katil itu sendiri -, mengoptimumkan ruang.

models-created-mute-04
models-created-mute-10

Untuk bilik tidur anda, pilih meja malam dengan perkadaran yang mencukupi dan dengan estetika dan kemasan yang anda suka. Pilih perabot yang lebih ringkas jika anda ingin mencipta kesan hiasan yang tenang, atau yang berwarna-warni dan sangat berkilat jika anda tidak takut untuk berani. Dan dapatkan inspirasi daripada siaran ini untuk mendapatkan idea dan memilih model sisi katil !

Petua menghias ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment