Tetapi, selepas semua, apa itu sconce?

Pencahayaan yang mencukupi adalah barang keperluan asas di dalam rumah. Lekapan lampu wujud dalam banyak model yang kadangkala mengelirukan kita. Hari ini kami akan memberitahu anda tentang sconce ! Itu model lampu yang dilekatkan pada dinding , anda tahu? Ia sangat berfungsi, praktikal dan memenuhi keperluan kejuruteraan pencahayaan. Nak tahu lebih lanjut? Lihat di bawah:

Sebaik sahaja anda tahu apa itu lampu dinding, pilih lampu anda!

Apabila menghias rumah anda, sebaiknya fikirkan tentang perkara yang anda perlukan dalam setiap persekitaran, tetapi siapa kata anda tidak boleh menggabungkan daya tarikan dan fungsi? The lampu tidak langsung mengubah mana-mana persekitaran dan lampu mendenda adalah sesuai untuk ini!

apa itu sconce

Selepas menentukan aspek fungsi dan kuasa pencahayaan yang diperlukan oleh sudut anda, kemudian pergi ke reka bentuk produk. Pada masa kini anda boleh menemui  sconce dalam bahan, warna dan gaya yang paling pelbagai . Dari yang paling moden kepada yang mengingatkan gaya boho – semuanya bergantung pada citarasa peribadi anda.

Lampu dinding mempunyai fungsi untuk menggunakan dinding itu sendiri sebagai pemantul cahaya, mencipta pencahayaan yang tersebar dan pada masa yang sama tertumpu.

sconce berwarna

Di mana untuk digunakan?

Memandangkan pencahayaan lampu dinding adalah tidak langsung , elakkan meletakkannya di dalam bilik yang memerlukan banyak cahaya, seperti pejabat, dapur dan ruang tamu, kecuali sebagai pencahayaan sekunder. Anda harus menggunakannya di tempat yang memerlukan pencahayaan lembut, seperti fasad, balkoni, lorong, bilik mandi dan bilik tidur.

reka bentuk sconce

Sconce dalam persekitaran luaran

Perlu diingat bahawa di kawasan luar, sangat penting untuk memberi perhatian kepada pilihan bahan untuk sconce, kerana lampu akan terdedah kepada hujan, matahari, pencemaran, dll.

sconce dek

Perhatian!

Jangan cuba menyesuaikan struktur bahan! Ini berbahaya, kerana ia menjadikan ujian rintangan dan keselamatan produk tidak dapat digunakan.

Satu lagi perkara penting ialah mematuhi petunjuk produk. Sebagai contoh, pengeluar sering menunjukkan mentol lampu sejuk dengan maksimum 40W dan pembeli berkeras mahu menggunakan lampu yang lebih berkuasa. Ini boleh menyebabkan risiko yang serius, jadi nantikan!

sconce bilik

Helah pintar untuk sconce

Gunakan sconce di lorong! Ia menggunakan dinding itu sendiri sebagai lantunan cahaya dan mencipta laluan, yang malah boleh memberikan perasaan bahawa bilik itu mempunyai panjang yang lebih besar.

sconce koridor

Sconce dalam persekitaran kecil

Menggunakan lampu dinding adalah idea yang berfungsi dengan baik untuk menjimatkan ruang. Hari ini, bilik semakin kecil dan kadangkala lampu juga boleh mengambil lebih banyak daripada yang anda mahukan.

Lampu dinding sangat sesuai kerana ia boleh dipasang di kawasan yang sangat kecil yang anda tidak sangka boleh digunakan. Di dalam bilik tidur, sebagai contoh, ia menjimatkan ruang di atas meja sisi katil anda dan lampu membaca datang terus dari dinding.

sconce dinding

Bilik air dan tandas

Tiada yang lebih menawan dalam tandas atau bilik mandi selain pencahayaan yang menjadikan persekitaran terang, tetapi tidak berbahaya. Model dengan bukaan atas dan bawah sesuai untuk ini. Ini jenis cahaya dinding adalah besar kerana ia meninggalkan cahaya fokus dan pada masa yang sama lembut.

sconce bilik air

Lihat betapa serba boleh lampu dinding itu ? Saya boleh mempunyai beberapa idea, bukan? Pernahkah anda terfikir sudut rumah anda yang sesuai dengan sconce? Cuba di rumah dan kemudian tunjukkan kepada kami!

Leave a Comment