Tetapi selepas semua, apa yang klasik?

Kami selalu mendengar bahawa orang sedemikian adalah klasik, kediaman itu klasik atau malah hiasannya klasik dengan sentuhan moden. Banyak yang dikatakan, tetapi kadangkala sedikit yang diketahui, selepas semua, apakah klasik ? Itulah sebabnya, dalam siaran hari ini, anda akan mengetahui tentang alam semesta klasik dan cara anda boleh memasukkan gaya ini ke dalam hiasan rumah anda.

Tetapi selepas semua, apa yang klasik?

Arkitek Maurício Karam menerangkan apa yang klasik dan gaya ini  boleh ditakrifkan dengan seni bina dan juga hiasan . Jika kedua-duanya adalah gaya yang sama, seseorang bercakap tentang klasik tulen; apabila dicampur, menjadi klasik kontemporari. “Hiasan dalaman hari ini boleh mempunyai seni bina klasik dengan lantai, dinding dan pencahayaan klasik, seperti kayu, acuan dan candelier; serta perabot gaya klasik, seperti Louis XV atau klasik Victoria, sebagai contoh”, jelas arkitek.

Petua tentang cara menghias dalam gaya klasik

Arkitek juga mengajar bahawa klasik boleh dikerjakan di mana-mana ruang, walaupun di dalam bilik mandi. “Mula-mula anda perlu menentukan gaya klasik yang ingin anda ikuti, seperti Provençal, klasik Itali, Renaissance, Perancis, Victoria, dsb. Kemudian gunakan kemasan setiap satu tanpa membuat pelbagai.

kelas apa

Sebuah singki, sebagai contoh, boleh dialas dengan sisipan heksagon, mempunyai mangkuk lajur klasik dan logam berlapis emas. sedia! Simple, klasik dan cantik.

apa itu tandas klasik

Saya juga percaya bahawa ruang minimalis atau sangat moden dengan garis lurus tersusun secara harmoni dengan butiran klasik yang lebih berhias”, kata arkitek Maurício Karam.

apa-klasik-minimalisme

Masih ragu-ragu? Lihat foto projek dari pejabat Maurício Karam Arquitetura dan lihat  5 jenis perabot klasik yang mereka bentuk semula hiasan rumah anda . Kemudian jangan lupa beritahu kami dalam komen bagaimana sudut klasik di rumah anda.

Leave a Comment