Tetapi, selepas semua, apakah minimalisme?

Apabila kita mempunyai minat dalam hiasan, kita perlu belajar menangani banyak istilah yang berbeza. Dan hari ini kita akan bercakap tentang salah satu daripadanya yang mungkin telah anda baca dalam beberapa kandungan yang memfokuskan pada organisasi, hiasan ruang dan juga teknik feng shui, gaya hidup yang ramai orang pakai di seluruh dunia. Mari bersama kami dan kami akan menerangkan apa itu minimalism , bagaimana ia terhasil dan semua yang anda perlu tahu untuk mengamalkan jenis hiasan ini di rumah anda.

Pertama, apakah minimalisme?

Anda mungkin pernah mendengar seseorang menyebut frasa terkenal itu ” kurang lebih banyak “. Jadi, gaya minimalis berdasarkan premis ini untuk mencipta garis panduan hiasannya. Ciri kukuh yang mencirikan model ini ialah ketiadaan objek hiasan . Bagi memberi lebih ruang kepada keselesaan perabot dan juga kefungsian persekitaran, pemilihan objek dengan bentuk geometri dan juga warna monokromatik adalah sebahagian daripada konsep. Gaya ini muncul pada awal 20hb, tetapi akhirnya menjadi lebih meluas sekitar tahun 1980 dan inspirasinya berdasarkan budaya Jepun.

Saya menyukainya, tetapi bagaimana saya membuat hiasan minimalis di rumah saya?

The barang-barang hiasan adalah dialu-alukan dalam gaya minimalis , dengan syarat ia digunakan dengan berhati-hati. Dinding rumah dalam dan kuning air memihak kepada kemuncak lukisan, contohnya. Apabila memilih angka untuk lukisan, sentiasa lebih suka yang mempunyai warna terang. Rak dalam warna terang dengan ceruk dan beberapa objek berwarna-warni untuk diserlahkan juga bagus dalam jenis hiasan ini.

Bagaimana pula dengan pencahayaan?

minimalism-tips

apa itu minimalism

Kami tahu bahawa pencahayaan adalah segala-galanya dan memberikan lebih keselesaan kepada mana-mana bilik di dalam rumah. Nah, hiasan minimalis dialu-alukan . Untuk memberikan udara yang lebih intim kepada persekitaran, anda boleh memilih pencahayaan tidak langsung, meneroka penggunaan lekapan lampu. Satu lagi cara yang menarik untuk menggunakan pencahayaan dalam hiasan minimalis ialah menggunakan candelier dan lampu gantung yang membawa keanggunan kepada alam sekitar dan memberikan semua keselesaan yang diperlukan.

Lebih banyak petua untuk membantu

The hiasan gaya minimalis adalah ejen pemudah dalam rutin mana-mana rumah. Memiliki lebih sedikit objek memudahkan untuk menjimatkan masa dan juga membantu memastikan rumah itu teratur lebih lama. Tambahan pula, ia mengukuhkan konsep bahawa kita tidak memerlukan banyak perkara untuk hidup dengan baik, hanya yang penting. Keselesaan ialah kata kunci untuk rumah kami menjadi persekitaran yang mesra dan mesra dan hiasan minimalis menunjukkan bahawa anda boleh menikmati yang terbaik dari kedua-dua dunia: beberapa perkara dan tempat tinggal yang selesa. Ringkasnya: dalam kehidupan kita, minimalisme mempunyai fungsi untuk melepaskan “kekacauan mental” itu, membawa kita lebih banyak organisasi dalam rutin harian kita.

apakah-petua-minimalisme

Dan sekarang setelah anda tahu apa itu minimalism , bagaimana pula dengan mempraktikkan pengetahuan anda dan mencipta hiasan baharu untuk rumah anda ?

Leave a Comment