Tetapi, selepas semua, apakah selendang?

Adakah anda tahu apa itu selendang ? Jangan terkejut jika ramai yang tidak tahu apa maksud perkataan itu! Dan saya yakin bahawa di rumah anda, dan juga di kebanyakan orang, barang hiasan ini mampu mengubah mana-mana sudut khas. Dan terdapat begitu banyak gaya, begitu banyak bahan dan cara yang berbeza untuk menggunakan objek ini yang kami memutuskan untuk bercakap dalam siaran hari ini, lagipun, apakah itu selendang !?

Membongkar misteri: apakah selendang?

Cachepo tidak lebih daripada pasu yang paling kerap digunakan untuk menyembunyikan pasu lain di mana tumbuhan ditanam, kerana ia biasanya bekas yang lebih ringkas, seperti plastik. Perkataan itu berasal daripada cachepot Perancis, yang secara literal bermaksud: cache – hides dan pot-vase, pasu hides. Dan sangat mudah untuk mengintegrasikan item ini di bilik rumah yang berbeza, sama ada dari dapur ke balkoni, setiap tempat mempunyai ruang untuk selendang yang cantik dan menawan. Lihat sahaja model yang telah kami pilih dan di mana ia lebih menonjol.

Gaya dan cara menyepadukan selendang ke dalam hiasan

Lihat kepelbagaian gaya, bentuk dan bahan tudung dan lihat cara menyepadukan barang hiasan ini ke dalam rumah anda.

Di luar rumah

Ia adalah perkara biasa untuk melihat cachepós yang diperbuat daripada anggur, gentian semula jadi dan kayu di kawasan luaran . Model yang lebih desa ini kelihatan hebat di balkoni, gril barbeku dan kolam renang. Tumbuhan dan bunga yang boleh ditanam dalam model selendang ini tidak terkira banyaknya, dari pokok palma hingga bromeliad, ia adalah daya tarikan dan banyak digabungkan dengan persekitaran yang lebih tidak formal. Perkara penting ialah memberi perhatian sama ada ia kalis air supaya perubahan suhu, matahari dan hujan tidak akhirnya merosakkan bahan.

Apa-tudung-luar

Cachepó untuk kawasan dalaman

Tidak ada meja sisi, meja kopi atau meja kopi yang tidak kelihatan sangat menawan dengan sedikit tumbuhan dalam selendang yang cantik, bukan? Jika ia adalah porselin cachepo composé atau dengan cetakan yang berbeza, seperti chinoiserie, ia pasti mempesonakan! Oleh itu, bertaruh pada bahan yang lebih halus, seperti porselin atau seramik, sebagai tambahan kepada cachepoos dengan reka bentuk yang berbeza, untuk menjadikan mana-mana sudut ruang tamu, bilik tidur, dapur dan juga bilik mandi cantik! Dan tumbuhan kecil yang sesuai dengan gaya selendang ini adalah succulents, kaktus dan yang lain yang lebih halus.

Apakah-tudung-dalaman

penutup udara

Mereka adalah salah satu trend terkini dalam hiasan dan kuli yang bertugas tahu betul apa yang kita bincangkan. Tidak ada sudut rumah yang tidak mendapat dengan selendang udara yang comel dan sejuk . Terdapat beberapa model, yang boleh dipasang terus di dinding atau dengan sokongan yang diperbuat daripada kain atau tali yang gaya tulen. Dan perkara yang menarik ialah selain meninggalkan mana-mana bilik yang penuh dengan personaliti, anda juga mengoptimumkan ruang dalam persekitaran anda yang mempunyai sedikit kawasan untuk peredaran.

Apakah-cachepô-aeos

Selendang kain atau maxi-knit

Seperti selendang atas, ini juga merupakan salah satu trend dalam hiasan. The cachepôs dibuat dalam kain atau maxi-bersatu dengan wire mesh adalah salah satu  masa ini dalam dunia hiasan dan tangguh dalam mana-mana persekitaran, sama ada di dalam bilik tidur, dengan sebuah kilang kecil, atau untuk meletakkan televisyen jauh kawalan, sebagai contoh, serta di setiap bilik lain di dalam rumah.

Apakah-Cachepô-croche

Periuk tembikar tradisional

Salah satu hiasan klasik, selendang tanah liat – dibuat dengan tanah liat, boleh didapati di hampir setiap rumah. Its , gaya tradisional desa  adalah mudah untuk dipadankan dengan mana-mana tumbuhan. Saya sangat suka mencampurkan kedesaannya dengan kelazatan orkid, sebagai contoh, saya fikir ia mempunyai kesan yang sangat cantik. Selain itu, ia adalah gaya selendang yang sempurna untuk mereka yang gemar memperibadikan barangan hiasan, dalam gaya DIY yang paling hebat, seperti beberapa inspirasi selendang tersuai yang akan kita bincangkan di bawah.

Apa itu selendang tanah liat

Chevron diperibadikan

Sesiapa yang gemar memberikan sentuhan personaliti di mana-mana sudut rumah akan menyukai idea ini untuk menyesuaikan tudung . Dalam imej pertama, cachepós dicat dengan cat papan hitam, untuk mengenal pasti herba dan rempah ratus yang tertinggal di dapur. Perkara yang sama boleh dilakukan dengan bunga dan juga beberapa sayur-sayuran, seperti tomato, lada, yang anda ingin letakkan di dapur, di anjung atau di barbeku. Pilihan lain untuk menyesuaikan selendang juga adalah untuk menampal beberapa kain, pelekat atau kertas dinding sisa yang anda gunakan untuk menghiasi rumah. Ia comel dan memberikan warna istimewa untuk mencerahkan dan memberi kehidupan kepada mana-mana sudut.

apa itu-kain-kain

Kotak perhiasan cachepó

Dan ketahuilah bahawa ia bukan hanya untuk meletakkan pasu bunga yang sesuai untuk cachepot, ya!? Ia juga boleh digunakan untuk menyimpan pelbagai objek , seperti perkakas pada hari barbeku, untuk meletakkan pelindung matahari di kolam renang, pensel, berus solek dan banyak barangan lain dan memastikan segala-galanya berada dekat dengan tangan.

Apa-beg isi-kecil

Kami banyak pilihan cachepôs indah untuk memberi hiasan di rumah anda, bukan? Dan sekarang setelah anda tahu apa itu selendang , model manakah yang akan anda pilih untuk menjadikan tempat kegemaran anda lebih istimewa, ya?

Leave a Comment