Trend dalam hiasan meja: rose quartz

Perkara yang paling indah ialah warna yang dipilih oleh Pantone sebagai warna pada tahun 2016: kuarza merah jambu . Nama pun mewah!

Saya mempunyai masalah dengan merah jambu. Saya lari daripada jenis “barbie”, tetapi berpaling dan bergerak saya menangkap mata saya pada merah jambu – campurkan dengan merah dan anda akan mempunyai salah satu gabungan yang paling bergaya dan luar biasa dalam hidup. Kini, nada bogel, pucat dan kuno memenangi hati saya.

Jadi, mawar ini sudah menarik perhatian saya, berhenti membayangkan seribu satu trend hiasan dan kombinasi lembut , elegan dan halus. Dan kerana ia adalah warna yang merujuk kepada alam semula jadi (ya, ia adalah kuarza mawar), saya menyukai inspirasi yang mencampurkan kristal itu sendiri dalam hiasan set meja .

Tunggu, warna akan menjadi trend hiasan meja!

Ingin tahu bagaimana untuk bergaul dan berjaya? Pertaruhan pada , yang tidak lebih daripada mencampurkan ton di atas dan di bawah warna, yang sentiasa menghasilkan gabungan yang paling cantik (dan elegan).

Baiklah, tetapi bagaimana saya tahu ini?

Lihat, anda boleh melakukannya secara naluri: kumpulkan warna merah jambu yang serupa, atau yang saling melengkapi. Adakah ia harmoni untuk anda? Inilah caranya. Tetapi untuk tidak meninggalkan sesiapa dalam kegelapan, saya menyukai meja yang saya temui ini. Ia akan banyak membantu apabila memikirkan tentang hiasan meja juga!

Untuk menghiasi meja dengan nada yang paling bergaya , bertaruh pada perincian: fabrik sentiasa cantik, dan, dalam usaha kreativiti, ia boleh melampaui tuala – saya rasa ia menawan apabila ia dibentangkan dengan cara yang lebih kasual di atas meja , kerana ia sangat sesuai dengan cadangan warna, ia adalah sesuatu yang lebih halus… Hampir seperti mimpi, lol.

Lihat, tetapi jika anda lebih suka sesuatu yang lebih tradisional untuk hiasan meja , alas meja berganda dan serbet (jika ia linen, lebih hebat lagi) adalah sangat elegan. Untuk memecahkan udara “combinadinho”, seramik dalam ton neutral yang membawa titik kontra desa dalam ukuran yang betul – ini cara yang baik untuk menjadikan warna lebih maskulin, boleh dikatakan.

Satu lagi cara yang indah untuk membawa warna ke meja adalah dengan bertaruh pada batu itu sendiri. Saya mendapati ia sangat memberi inspirasi dan tidak konvensional, ia adalah jenis hiasan meja yang akan saya pilih untuk meja saya. Dan ia boleh menjadi batu kecil, membentuk hampir bahagian tengah – lihat betapa cantiknya di sebelah lilin! Selain daripada kilauan yang diberikan, kan. Sekarang, saya benar-benar marah dengan pinggan kristal ini yang digunakan sebagai sousplat. Adakah anda ? melabur!

Lebih mudah diakses daripada sousplat adalah untuk mendapat manfaat daripada warna dengan susunan yang sedikit. Mawar cantik dan melengkapi dengan kehalusan dan kelembutan, lihat!


Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, chef, kolumnis untuk blog Adoro Decorar e Montacasa, selain menjadi pencipta laman web  . Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

Leave a Comment