Warna musim sejuk: idea untuk menghias meja makan

Cuaca sejuk di sini, di sini, di sini, dan kami hanya memikirkan satu perkara: warna musim sejuk ! Sekarang adalah masa untuk menukar almari pakaian, mengisi rumah dengan selimut dan selimut yang bagus, berdiri di hadapan pendiangan (mewah untuk beberapa orang, tetapi sesiapa yang boleh, boleh!).

Saya rasa lucu untuk berfikir bahawa terdapat cara lain untuk menghidupkan kehangatan, lebih-lebih lagi dengan warna musim sejuk . Dan anda, pernahkah anda berfikir tentang memanaskan meja makan?

Taktik yang baik adalah untuk melabur dalam warna yang lebih hangat di meja.

Semasa musim panas kita memikirkan warna biru cantik yang membawa ketenangan laut atau hijau muda yang datang dengan sedikit kesegaran, pada musim sejuk kita mahu sesuatu yang membawa kita hampir kepada api dan panas.

Tetapi ini bukan bermakna ini perlu mengubah keseluruhan meja makan menjadi rona hangat – selalunya, elemen membantu menyelesaikan kerja dan mewujudkan suasana hangat.

meja makan

meja kutleri

warna-hangat-susunan-musim sejuk-bunga-jambak

Warna musim sejuk yang menjadi popular pada tahun-tahun lain

Sebelum ini, marsala telah dipilih sebagai warna tahun ini oleh Pantone dan ia memberi tumpuan kepada orang ramai.

warna hangat-musim sejuk-Marsala

Mengapa melabur dalam marsala untuk meja makan?

Khususnya, kami berpendapat bahawa ini adalah nada yang sangat cantik, tepat kerana ia adalah warna yang menyelubungi dan memanaskan. Oh, dan juga fakta bahawa ia mengingatkan kita tentang segelas wain merah yang baik, lol.

Dan ingin tahu cara kegemaran kami untuk menggabungkan nada seperti ini? Dalam bahasa Perancis, ton sur ton – tone on tone, dalam bahasa Portugis ia tidak lebih daripada mencampurkan ton berbeza dengan warna yang sama. Ini memastikan meja makan yang menarik dengan peluang sifar untuk menjadi suram atau membosankan. Oh, dan bermain dengan tekstur, sentiasa!

Dalam jadual di bawah, lihat sahaja nada sebelum dan selepas marsala: semuanya menggabungkan seribu keajaiban dan bergaya apabila dicampur bersama.

warna hangat-warna-meja-musim sejuk-Marsala-nova

Bagaimana untuk memasang meja dalam warna musim sejuk?

Peraturan rona pada rona digunakan untuk mana-mana warna hangat lain yang anda mahu gunakan.

Yang berkata, satu lagi perkara, lebih membebaskan: anda tidak perlu menyediakan meja makan dengan peralatan makan marsala, gelas mawar dan serbet merah jambu hangus – walaupun gabungan itu kelihatan cantik! Keseronokan adalah untuk mencipta titik-titik warna, yang boleh dibuat, dengan mangkuk kecil dalam salah satu warna, atau cocotte yang akan menyajikan sup, atau bahkan dengan gubahan bunga di atas meja. Fikirkan warna yang betul.

Putih atau putih pucat:

Oh, dan untuk menggabungkan segala-galanya dengan cara yang bergaya, melabur dalam peralatan makan putih atau putih pudar yang bagus sebagai asas: ia berfungsi sebagai “kanvas” untuk sebarang jenis warna yang dicampur, tidak silap.

warna hangat-meja musim sejuk

serbet meja-warna-hangat-musim sejuk

warna-warna-hangat-susunan-musim sejuk-bunga

Alas meja:

Satu lagi contoh yang baik untuk menggunakan warna ialah alas meja yang bagus dengan serbet cantik. Kami mengaku bahawa kami bukan peminat super alas meja. Kami fikir ia akan menjadi kotor tidak lama lagi, dan apabila anda mempunyai meja yang cantik, yang menyeronokkan ialah ia kelihatan baik. Tetapi kami percaya ia berjalan lancar pada musim sejuk, kerana ia membantu memanaskan badan anda (rasanya lebih baik untuk meletakkan lengan bawah anda pada anyaman hangat daripada pada kayu sejuk atau marmar), terutamanya apabila digabungkan dengan serbet fabrik.

warna hangat-musim sejuk-taplak meja-kotak-kotak

warna hangat-musim sejuk-taplak meja-flanel

Lilin:

Oh, dan untuk menghabiskan meja makan yang selesa, lilin bertaburan. Mereka adalah cara yang bagus untuk memanaskan lagi suasana untuk diterima. Sekarang, pilih sahaja warna kegemaran anda dan bergembiralah di luar sana.

meja kayu

Apakah pendapat anda tentang petua kami? Adakah terdapat warna lain yang biasa anda gunakan pada musim sejuk? Beritahu kami di sini dalam ulasan!

Leave a Comment